Bästa duffel-bag 2023 – 3 bra duffelväskor för resan

En duffel-bag används oftast som en weekendväska eller som en gymväska. Det som gör en duffel-bag speciell från andra väskor är att den är otroligt slittålig och vattenresistent. Den är även lätta att resa med då de ofta har axelremmar så du kan bära den som en ryggsäck.

En bra duffel-bag ska vara slittålig, du ska kunna bära den som en ryggsäck och den ska vara vattenavvisande eller vattentät. Det gör att du kan ställa ifrån dig den vart du vill och du kan ha den vid regn eller snö utan att dina kläder blir blöta.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten


bästa duffelbagen weekend
The North Face Base Camp Duffel S

▪️ Bästa duffel-bag för weekends
▪️50 L
▪️Vattenresistent
duffelbag 90 lOsprey Transporter 95

▪️ Bästa stora duffel-bagen
▪️ 95 L
▪️ Slittålig

duffelbag med hjul
The North Face Rolling Thunder – 22

▪️ Bästa duffel-bagen med hjul
▪️ 40 L
▪️ Går att ha som handbagage

Den bästa duffel-bagen i testet är The North Face Base Camp Duffel S. Det här är en riktig klassiker som är omtyckt av många. Med kvalité som gör att du kommer ha den i flera år och som du kan använda som en weekendbag eller gymväska. Den är slitstark och vattenresistent så du behöver inte oroa dig för packningen. Du bär lätt med dig den med hjälp av axelremmarna. Eftersom den är så robust och tålig så väger den även mer än andra duffel-bags vilket kan vara en nackdel för vissa.

Vill du ha en stor duffel-bag ska du kika in Osprey Transporter 95. Det här är en stor och rymlig duffel-bag där du får plats med det mesta. Perfekt att resa med eller om du har stor utrustning du behöver frakta smidigt. Väskan tål mycket och klarar lätt av att bli hanterad av flygpersonal som kastar och sliter i väskor dessutom står den emot vatten bra. Trotts att den rymmer mycket packning så rekommenderar vi inte att backpacka i den då den saknar ventilation vid rygg och midjebälte.

Älskar du duffel-bags men vill ha en på hjul? Då ska du spana in The North Face Rolling Thunder – 22 som är en duffel-bag på 40 liter som du får ta med in som handbagage på flyg.Väskan har ett skönt handtag att hålla i när du rullar din väska och hjulen på väskan är även skyddade från stötar och slag. Nackdelen är att det inte finns några axelremmar för att bära duffel-bagen som en ryggsäck.


Bästa duffel-bag – 4 bra duffelväskor för weekends

En duffel-bag är en rejält slittålig väska som klarar av det mesta, den står emot regn och snö utan att din packning blir blöt. Duffel-bags finns i flera storlekar och passar lika bra som gymväska som att resa med eller varför inte ha utrustning i.

Storlekar upp till 40 liter på en duffel-bag gör att du kan ha den som handbagage på ett flyg. Förutom att det är en slittålig väska så kan du bära den som en ryggsäck vilket gör det enkelt att ta sig mellan hotell, terminaler och stationer. Du har även dina händer fria vilket är skönt.

Reser vi iväg på en weekend så packar vi alltid en duffel-bag. Det är så smidigt och enkelt att resa med och vi får plats med det nödvändigaste.


1. The North Face Base Camp Duffel S – Bästa duffel-bagen för weekends

https://static.outnorth.com/image/upload/b_white,c_lpad,d_no_image_chlzht.png,f_auto,fl_lossy,h_800,q_auto,w_800/v1612862137/uploads/live_product_image/file/0/0/190/190852/the-north-face-base-camp-duffel-s-tnf-black.jpg
 • 50 L
 • Vattenresistent
 • Slittålig

The North Face Base Camp Duffel S är en slittålig och populär duffel-bag som står emot mycket. Väskan har vadderade axelremmar så du lätt och smidigt ska kunna bära den som en ryggsäck. Den har även en förstärkt botten så du kan ställa den på alla typer av underlag utan att den slitas eller att packningen blir blöt.

Eftersom den är tillverkad i ett sånt robust och tåligt material så gör det att väskan blir tyngre än andra väskor vilket vi tycker är en nackdel. Men man får väga in alla de andra fördelarna. Ska du inte gå långt med väskan så spelar inte vikten så stor roll.

The North Face Base Camp Duffel finns i sex storlekar från 31 liter till 150 liter. Det här en en duffel-bag som du kommer ha i flera år framöver och som passar för både dam och herr.

Den här duffel-bagen passar dig som: Vill ha en slitstark och praktisk weekendväska som du kan ha år efter år.

Fördelar

+ Slitsstark

+ Vattenresistent

+ Kan bäras som ryggsäck

Nackdelar

Vikt


2. Ospray Transporter 95 – Bästa stora duffel-bagen

bästa duffelbag 90 l
 • Rymlig
 • Vattenresistent
 • Kan bäras som ryggsäck

Osprey Transporter 95 är en stor och rymlig duffel-bag. Den är lätt att hantera när du ska packa i och ur den från en bil eller checka in den på ett flygplan. Förutom att du kan bära den som en skön ryggsäck så finns det även handtag på sidan som gör att du kan bära den som en väska vilket gör de lätt att lyfta i och ut en bil.

Väskan är inte vattentät men den klarar av att bli blöt i regn utan att det läcker in något på din saker. I väskan finns även spännen som gör att din packning ligger på plats under hela resan.

Även om den är stor och du kan bära den som en ryggsäck så är det ingen ryggsäck du backpackar med då det inte finns någon ventilation på ryggen inget midjebälte och inga små smarta fack.

Den här duffel-bagen passar dig som: Vill ha en lätthanterlig och stor duffel-bag där du får plats med mycket packning.

Fördelar

+ Låsbara dragkedjor

+ Sköna axelremmar

+ Stor

Nackdelar

Ingen väska att backpacka med


3. The North Face Rolling Thunder – 22 – Bästa duff-bagen med hjul

bästa duffelbag med hjul
 • Teleskop handtag
 • 40 L
 • Slittålig

The North Face Rolling Thunder – 22 är en duffel-bag på hjul. Väskan har ett teleskop skaft i bra kvalité som du lätt drar ut för att rulla din duffel-bag. Vill du inte använda hjulen så finns det även handtag på sidan av väskan som gör att du kan lyfta den.

Hjulen på duffel-bagen är skyddade i ett kraftigt plastskydd så att de inte ska ta skada i onödan om väskan ligger klämd mellan andra väskor.

Eftersom det är en duffel-bag på hjul så finns inga axelremmar på den för att bära som en ryggsäck viket vi tycker är en nackdel då vi personligen tycker det är lättare att ha den på ryggen. Men är det en duffel-bag på hjul du är ute efter så finns det ingen bättre än denna.

Den här duffel-bagen passar dig som: Gillar duffel-bags men vill kunna rulla den och ha den som handbagage på flyg.

Fördelar

+ Går att ha som handbagage

+ Rejäl och bra kvalité på hela väskan

+ Skönt teleskop handtag

Nackdelar

Saknar axelremmar


bra duffelväska

Saker att tänka på när du köper en duffel-bag

 • Storlek – Duffel-bags finns i flera storlekar att välja bland. Därför är det viktigt att du tar redan på vilken storlek som passar dig bäst och vad det är du har tänkt att packa.
 • Vattentät/Vattenavvisande – En duffel-bag ska vara vattenavvisande eller vattentät de flesta är det men inte alla så kika på det.
 • Smarta fack – Det är bra om duffel-bagen har ett eller två ytterfack där du kan förvara smutsiga/blöta skor eller smutsiga kläder utan att behöva blanda det med resten av packningen.
 • Axelremmar – Det ska vara lätt att frakta en duffel-bag och det gör du lättast om du kan bära den som en ryggsäck. Alla duffel-bags har inte axelremmar så kolla alltid det.

När använder man en duffel-bag?

En duffel-bag kan du använda som en resväska, träningsväska eller där du förvara sportutrustning. Du kan använda en duffelbag till precis vad du vill.

Det som gör just en duffeväska så populär att att de är så otroligt slittåliga och vattenresistenta vilket gör att din packning är skyddad från att bli blöt men också från att dålig lukt skulle komma in.

Hur väljer jag rätt storlek på en duffel-bag?

Det beror helt på vad du ska ha din duffelbag till. Ska du ha den som träningsväska så räcker en minde väska på 30-40 liter bra.

Ska du resa bort över helgen så räcker det med 40 liter men ska du däremot vara borta en längre tid så är en duffel på 55 liter till 70 liter bättre. Självklart är det individuellt hur mycket eller lite packning du har. Vill du få med dig din duffel- bag in som handbagage så får den inte vara större än 40 liter.

Vi skulle säga att den optimala storleken på en duffel-bag är 40 liter om du vill att den ska ha flera användningsområden. Då funkar den att som träningsväska, weekendbag eller som handbagage.

resa med duffelbag

Kan man checka in en duffel-bag som bagage?

Ja det kan du är den större än 40 liter så får du checka in den som bagage. Är den 40 liter eller mindre kan du ta in den som handbagage.

Tänk på det här innan du checkar in din duffelväska på flygplatsen:

 • Ta av axelremmarna – De duffelväskor som har axelremmar kan du aningen knäppa av från väskan eller vika in i något speciellt fack som är till för det. Tar du inte bort dina remmar från väskan när du checkar in finns det risk att de kan fastna i saker och riskeras att gå sönder.
 • Fyll i din ID-bricka – Många dufflar har även ett plast fack för ID-bricka. Fyll i dina uppgifter och lägg i facket. Det blir lättare att få tillbaka den då om din väska skulle komma bort.
 • Lås ihop dragkedjorna – Kolla så att det finns möjlighet att sätta ett lås genom dragkedjorna så att du kan låsa ihop de. Då minskar du risken för att något blir stulet eller att dragkedjorna går upp av misstag.

Är en duffel-bag vadderad?

Vissa duffel-bags kan vara vadderade men många är inte det. Så ska du använda en duffelbag som resväska som du ska checka in så ha inget ömtåligt i den som kan gå sönder. Då vi alla vet hur väskor kan behandlas när de ska in och ut från planet. Väskorna kastas och de kan ligga i kläm mellan andra väskor under resan.

Har du däremot bara kläder, skor och necessär så är det ingen fara att resa med en ovadderad duffel. Materialet på en duffel-bag är slittåligt och vattenresistent.

kan man checka in en duffelbag

Kan man laga en duffel-bag?

Ja det kan du. Skulle dragkedjan till något fack gå sönder så får du byta ut den. Själva materialet på en duffel-bag går i princip aldrig sönder och gör den det så har du haft den i flera år och kanske dags att byta ut den?

Men skulle den gå sönder av någon anledning så kan du laga ihop hålet eller revan snabbt med en bit silvertejp. Att sy ihop den blir svårt då det är så pass tjockt och grovt material.

Kan man tvätta en duffel-bag?

Nej du kan inte tvätta den i någon tvättmaskin då finns risk att väskan går sönder eller att din tvättmaskin går sönder.

Det du kan göra i stället är att torka ur den med en fuktig trasa om något läckt i den eller om något har spillts över den. En duffel är väldigt enkel att torka av då vätska lätt rinner av och inte sugs in i materialet på en duffel-bag.

Har du torkat ur den invändigt med en fuktig trasa så låt väskan torka innan du stänger igen den så det inte blir någon kostig lukt.

duffelbag

Varför du bör köpa en bra duffel-bag

En duffel-bag är slittålig och är en väska du kommer ha med dig i flera år. Den är perfekt att ha som en weekendväska eller till gymmet. Du kan ha den när det regnar eller snöar ute då det inte kommer att läcka in på din packning.

Många duffelväskor kan du även bära som en ryggsäck vilket är bekvämt när du behöver gå eller cykla med den. Det gör att vikten fördelar sig över ryggen än om du ska ha väskan över en axel eller bära i bara handtagen.

3 fördelar med att ha en bra duffel-bag

 • Går att bära som ryggsäck
 • Slittålig
 • Vattenresistent

Vanliga frågor om duffel-bag

Vad kostar en duffelväska?

En duffelväska kan kosta allt från 200-4000 kr. Det som avgör priset är såklart storleken på väskan men även vilket märke och material avgör priset.

Vilket är den mest populärsate duffel-bagen?

Den populärsate duffelbagen som många rekommenderat och tycker om är den från The North face.

Kan man ha en duffel-bag som handbagage?

Ja det kan du, då får duffelväskan vara max 40 liter eller mindre. Är den större får du checka in den som vanligt bagage.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva rest både korta och längre resor, därför har vi hunnit med att prova på endel duffel-bags genom åren. Med den erfarenhet vi har och de olika duffelväskor vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa dufflarna.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram de mest populära duffelväskorna som flest rekommenderar och använder. Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av duffel-bag även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här.


Lämna en kommentar