Nomaderna – En blogg om att resa- & tågluffa i Europa

Efter att länge ha fotat och dokumenterat våra resor för oss själva bestämde vi oss nu för att starta en blogg där vi kan samla allt istället. Vi älskar att resa och reser främst inom Europa och ofta med tåg.

Vi besöker gärna ställen inom- och utanför charterkartan och har oftast kul även om vi går vilse eller missar lite i planeringen. Vi hoppas att vi kan bjuda på bra tips inför din kommande Europaresa eller tågluff.

Vi startar bloggen med att tågluffa!

För att få en kickstart på bloggen så kör vi igång med att tågluffa i Östeuropa. Vi kommer att dra iväg om ett par dagar och börjar med att ta båten från Nynäshamn ner till Gdansk i Polen. Där stannar vi ett par dagar och åker sen vidare till Krakow, Ljubljana, Budapest, Prag, Köpenhamn och sen tillbaka till Sverige igen.

Den här gången åker vi inte lika långt som vi gjort tidigare och vi besöker heller inte lika många länder. Tanken var att vi ville stanna lite längre på varje ställe för hinna lära känna städerna lite mer. Vi kommer att stanna 4-5 dagar i de flesta städerna.

På bloggen framöver

Tanken med vår blogg är egentligen att dokumentera våra egna resor, som ett eget fotoalbum eller en dagbok. Men vi hoppas också att vi ska kunna fylla på med bra information som någon kan få användning av på sin egna resa. Bland annat restips, hur du ska packa om du ska tågluffa, hur du sparar pengar på resan etc.

Vi vet själva hur krångligt det har varit ibland att boka tågbiljetter när man ska tågluffa, hitta rätt båtar och bussar etc. Om vi kan skriva ner allt sånt och hur vi löste det så vet vi i alla fall själva hur vi ska göra nästa gång.

Motivera oss själva att resa mer

En till anledning att vi startade bloggen är för att motivera oss själva att resa mer. Kanske ökar motivationen samtidigt som man gör något mer av resandet. Förhoppningen är att det blir något riktigt bra av bloggen.

Så.. ett uppslagsverk där vi kan gå tillbaka och kolla hur vi löste saker och en motivation för framtida resor. Sen kommer vi att gå igenom en hel del tips på hur vi själva gör för att spara pengar och helt enkelt reser billigare genom att tänka smart.

Lämna en kommentar