Pris på öl Gdansk (Polen) – Här hittar du billigaste ölen!

Priset på ölen i Polen är ju betydligt billigare än i Sverige och vi tänkte uppdatera med lite priser efter vårt senaste besök i Gdansk. Här tänkte vi gå igenom vad öl och vin kostar samt vad du får betala för maten i gamla stan.

En halvliter öl i Gamla stan i Gdansk kostar mellan 20-25kr. Ett glas av husets rödvin kostar kring 22kr och för en middag betalar du 50kr och uppåt.

Pris på öl i Gdansk

För att sammanfatta det hela kort, ölen är riktigt billig i Gdansk, speciellt om vi ser på vad man får för pengarna. Ölen kostar som sagt 20-25kr för en halvliter och då är det bra öl för pengarna. En 33cl fatöl kostar kring 17kr.

UPP TILL

43% RABATT PÅ RESVÄSKOR.SE!

(annons)

Det här kan ju självklart skilja ett par kronor beroende på hur valutan står för tillfället och framförallt vilken restaurang du är på, så därför har vi forskat fram vart vi hittar den billigaste ölen.

Pris på öl i restaurang i jämförelse med butik i Gdansk

Om du köper ölen på en minimarket eller supermarket så blir den ännu billigare. En lokal öl i en minimarket i gamla stan kostar från 5kr för en halvlitersflaska Tatra.

Jag kan ärligt erkänna att det inte är den bästa ölen jag druckit men vill man komma riktigt billigt undan så finns det alltså billiga alternativ. Vill du ha något mer välkänt som till exempel Pilsner Urquell så kostar den runt 12kr för en 33-centilitersflaska i butiken.

Att ölen är så billig är alltså en bra anledning att köpa några extra och packa med på tågluffen innan du åker vidare.

Valutan som används i Polen är Zloty, vid dagens datum när blogginlägget skrivs står Zlotyn i 2,48kr

Ölen är dubbelt så dyr i en bar i Polen i jämförelse med en butik

Priserna på öl i Gdansk är alltså kring det dubbla om du köper en öl på en bar eller restaurang mot om du köper den i en butik.

Självklart är det mysigare att ta en öl på en uteservering och med tanke på att det ändå är tre gånger så billigt som i Sverige så känns det dumt att snåla.

pris öl polen

Vad dricker man för öl i Gdansk?

Det finns såklart väldigt mycket öl att välja på i Gdansk, speciellt om du går på en ölbar med ett större öl-utbud.

Om vi däremot tittar på den lokala fatölen som serveras så erbjuds det oftast Tyskie, Warka och Zywiec.

Ett traditionellt sätt för Polackerna att dricka öl är att blanda den med hallonsirap. Det blir faktiskt en rätt god mix för varma sommardagar i solen!

Själv väljer vi nästan alltid att dricka lokal öl i de städer vi besöker. Främst för att det är billigast men också för att det är gott och roligt att testa den lokala ölen.

Att dricka Polsk öl i Polen känns självklart för oss, precis som att dricka tjeckisk öl när vi är i Tjeckien.

Här hittar du bäst pris på öl i Gdansk – 4 tips

Vi Lyckades tyvärr inte hitta billigare öl än för 18 kronor under vårat besök i Gdansk men efter lite forskning på bland annat Tripadvisor har vi fått fram 4 ställen som har-, om inte den billigaste ölen så i alla fall väldigt billig öl.

Genom att kopiera in adressen i Google maps hittar du till de olika barerna.

 • Polskie Kino Pub – Enligt recensioner på Tripadvisor ska ölen tydligen kosta 8 Zloty här vilket i skrivande stund är 18 svenska kronor. Det är ett helt ok pris och det gör att Polskie Kino Pub lätt borde kvala in på listan över ställen som har den billigaste ölen. Adress: ul. Szeroka 97, Gdansk 80-835, Polen.
 • U Szkota Pub – Här kostar ölen endast 7 Zloty vilket i blir knappt 17 svenska kronor. Billigt för att vara i gamla stan. Adress: Ul. Chlebnicka 9/12, Gdansk 80-830, Polen.
 • Pijalnia Wódki I Piwa – Här severas riktigt billig öl! Du betalar bara 4,5 Zloty för en 33cl fatöl fram till gryningen, 11 kronor alltså. Adress: 35/38B Długi Targ, Gdańsk, pomorskie, 80-831, Polen.
 • No to CYKBilligaste ölen i Gdansk? Oavsett om det är den billigaste eller inte så är det löjligt billigt här. En öl kostar från 4 Zloty vilket är 10 kronor. Adress: 2 Chlebnicka, Gdańsk, pomorskie, 80-830, Polen.

Ett annat ställe med billig öl är Bratislava i Slovakien!

Missa inte ölgatan

En av huvudgatorna i gamla stan heter Ulicia Piwna, vilket översatt till svenska blir ölgatan.

Det är självklart ett ställe du måste besöka under din vistelse. Det finns gott om pubar och barer längs Piwna street och det passar perfekt för en eftermiddagsöl i solen.

Här finns även St. Marys Church, kyrkan är riktigt mäktig med extremt högt i tak. Du kan även se det astronomisk uret här.

Gå på ölprovning

När du är i Gdansk kan du passa på att gå på en ölprovning. I en typisk ölprovning går du gå runt till olika pubar och testar cirka 10 olika lokala öl. Du får veta historien bakom ölet och platserna där det har bryggts.

Ölprovningen börjar ofta med att man får äta en traditionell Polsk maträtt. Därefter går du vidare och testar öl på det olika pubarna och avslutas sen med lite lokala tilltugg.

En ölprovning pågår runt 2-3 timmar och kostar från 300kr och uppåt beroende på hur lång tid den är samt vad som ingår.

En bar du inte ska missa i Gdansk

Old Gdansk Beerpub & Caffe – Baren ligger på en av huvudgatorna i gamla stan och även nära det AirBnb vi bodde på.

Anledningen till att vi gillade stället var nog som det ofta är, slump och tillfällighet men även för att det var lugnt och avslappnat.

Det finns så många barer i Gdansk så man kan nästan vara säker på att hur man än gör så kommer man att missa någon. Det är också anledningen till att det blir omöjligt för oss att säga vilken bar som är bäst, men vi kan åtminstone ge ett tips på en bar vi gillade.

Om du besöker Gdansk på sommaren (juli) så har Old Gdansk kvällssol på sin uteservering vilket är magiskt på soliga dagar. Det är litet med få platser men vi upplevde inte att det var några större problem att få sittplats.

Enligt oss är stället helt klart värt ett besök för att ta en öl på. En fatöl kostade 10,80 sloty vilket är kring 24kr beroende på valutan. Adress: Ul. Piwna 56/57, Gdansk 80-831, Polen.

Labeerynt – Om du vill ha många fatöl att välja på så rekommenderas ölbaren labeerynt. De brukar ha kring 12 fatöl som de varvar. Förutom fatölen har de hemgjord vodka och massor av öl på flaska. Adress: Szeroka | 97, Gdansk, Polen.

pris öl gdansk

Inte bara bra pris på öl i Gdansk, även vinet är billigt!

Förutom öl finns det ju också massor av vin att dricka i Gdansk. Jag ska vara ärlig och erkänna att vi verkligen inte är några vinkännare men vi dricker gärna både vitt- och framförallt rött vin till maten ibland.

Det billigaste vinet är ju som oftast ”husets vin” och för en karaff med 1 liter rödvin får vi betala från 70kr och uppåt. Ett glas av samma vin kostar runt 22kr och en halvliters karaff får du betala 50kr för.

Man kan säga att köper du mer får du mer för pengarna och det märks tydligt på t.ex. en 33cl öl som kostar 17kr medan en 50cl öl kostar 22kr.

Vår uppfattning utan att vara några vinexperter är att vinet trots det billiga priset är riktigt bra och när det är så billigt är det kul att testa lite olika viner. I jämförelse så betalar vi ju i princip samma pris eller mindre för en liter vin på restaurang som vi gör för en flaska på systemet hemma.

Vad kostar vin på flaska?

Det är ju inga konstigheter att det är billigare att köpa husets vin i karaff och att vi får mer vin per krona om vi köper en enliterskaraff.

På samma sätt kan vi säga att det är med vin på flaska. Att köpa en hel flaska (bra vin) på restaurang kostar 120kr medan ett glas av samma vin kostar 40kr.

Finare viner och Cava

Nu är vi som sagt inga vinkännare men vi kan ju fortfarande konstatera att vin-priserna överlag på restaurangerna ligger väldigt lågt i jämförelse med Sverige. För en flaska Cava får du t.ex. betala 180kr på restaurang.

Hur mycket dyrare är drinkarna än pris på öl i Gdansk?

Precis som med öl och vin är det billigt för oss svenskar att beställa drinkar i Gdansk.  En Aperol Sprits kostar kring 45kr och en Mojito får du betala lika mycket för. Det är ungefär en tredjedel av priset i Sverige och det känns i paritet med öl- och vin priserna.

Vår uppfattning är att drinkarna är riktigt bra i Gdansk och att man kan få betydligt roligare varianter här. Du kan. Tex beställa en drink för två på hela 1 liter.

snabbmat i polen

Priser på restaurang i Gdansk

Det är svårt att svara exakt vad maten kostar eftersom det helt enkelt beror på vad man äter för något men vi kan i alla fall lista lite frånpriser.

Generellt sett är Polska traditionella rätter som piroger och dumplings billigare även om priserna överlag är riktigt låga. En portion piroger kan du få från 30kr och uppåt medan en biff kan kosta kring 100kr.

Om vi jämför priserna med när vi var i Krakow så måste vi nog säga att Gdansk kändes lite billigare överlag när det gäller mat. Om vi jämför ölen mellan de två städerna så var det nog lika billigt på båda.

Internationella maträtter

Även om du äter något mer internationellt som pizza eller tapas inne i gamla stan så är priserna väldigt låga i jämförelse med vad vi svenskar är vana vid. En enklare pizza kan man få för 45kr på restaurang medan en dyrare pizza med skaldjur kostar kring 80-100kr.

Det bör dock tilläggas att enligt oss så håller de här pizzorna betydligt högre klass än en vanlig pizzeria i Sverige.

För att ta ett annat exempel så åt vi en tapastallrik för två mitt inne i gamla stan i Gdansk bestående av piroger, friterad ost, revbensspjäll, grillade kycklingklubbor, två olika omeletter osv för 110kr. Det var alltså priser för två personer. Totalt betalade vi 188kr för denna middag för 2 personer samt 2st öl (50cl).

Priserna på snabbmat

Maten i Gdansk är riktigt billig för oss svenskar. Ju närmare du kommer stadskärnan i gamla stan ju dyrare blir det men det blir aldrig riktigt dyrt. Det finns allt från enklare streetfood som gyros och falafel till finare restauranger.

Om du vill äta en gyros inne i gamla stan i Gdansk så får du betala kring 35kr. Om du vill ha en läsk till det så blir det ytterligare 13kr, så totalt hamnar du på en femtiolapp ungefär.

Det finns även mer traditionella Polska rätter att köpa på gatan som t.ex korv för ungefär samma pris. Det här passar perfekt som lunch om man inte har tid- eller orkar sätta sig på en restaurang.

Betalar man dricks i Gdansk?

Enligt standard så betalar man kring 10 procent i dricks i Gdansk men det skiljer väldigt mycket beroende på vilket ställe du är på och vad du äter.

Vi märkte att många ställen inte förväntade sig dricks vilket vi tycker är skönt. Samtidigt så betalade man dricksen på vissa barer innan man satte sig vid bordet och då blir det mer naturligt att bara betala för sin öl och inget mer.

Man får ju känna av det hela själv men om du sitter längre på ett ställe där du har din kypare en större del av kvällen så känns det ju mer naturligt att ge dricks. Har du ätit och druckit för en femhundring och är nöjd med din service så kan ju 30-60kr kännas rimligt att ge i dricks.

En restaurang du inte ska missa när du är i Gdansk

All mat vi har ätit i Gdansk har varit bra så den här blir svår att svara på men efter att ha kört uteslutningsmetoden så har vi kommit fram till vårat val, helt enkelt för att maten var grymt god och billig.

Pueblo – Resturangen är väldigt mysig både inne och ute, men om vädret tillåter sitt utomhus. Det är mycket folk som promenerar på gatan utanför så det finns mycket att titta på.

Menyn består av mexicansk-inspirerad mat. Det finns bland annat tacos, burritos och olika tapasrätter. För oss är det inte konstigt att restaurangen har fått över 1200 omdömen med 5 stjärnor i snitt på Tripadvisor.

Adress: Kolodziejska 4, Gdansk 80-834, Polen

öl i gdansk

Sammanfattning av ölstaden och priserna i Gdansk

Något vi märkte under vårat besök i Gdansk var att det var otroligt bra ordning i stan. Ingen gick mot röd gubbe och det var rent och snyggt. Det gör det faktiskt väldigt skönt att bara vara i stan och ta det lugnt.

 • Ölen kostar 20-25 kr på restaurang och 5-12kr i butik
 • Vinet kostar 22kr för ett glas och från 50-100kr för en liter på restaurang, en flaska i butik får du från 40kr
 • Drinkarna kostar kring 40kr
 • Mat hittar du från 50kr på restaurang och 35kr ute på gatan

Gamla stan är väldigt mysig med gamla byggnader och kullerstensgator och passar perfekt för en weekend på ett par dagar.

Då hinner man igenom det mesta utan att stressa samtidigt som staden är tillräckligt stor för att inte tröttna. En perfekt ölstad med andra ord och vi rekommenderar verkligen ett besök!

2 svar på ”Pris på öl Gdansk (Polen) – Här hittar du billigaste ölen!”

 1. Hej.
  Tack för bra information. Vi åker till Gdansk nästa vecka.
  Nyfiken på tapasstället i old town. Ni vet inte vad det heter eller vilken adress det har.
  Tack på förhand.

  Svara
  • Hej Björgvin,

   Den heter Pueblo, Googla ”Pueblo Gdansk” så borde den komma upp på tripadvisor eller gå in på deras hemsida: restauracjapueblo.com.pl

   Hoppas att det var den du menade och att det var till hjälp! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar