Bästa campingkudden 2024 – 4 bra kuddar för camping & tältning

Att få en godnatts sömn är viktigare än många tror speciellt om du är ute och vandrar och ska vara pigg och redo för morgondagens vandring och äventyr men också om du är och campar vill du sova gott. Att få sova på en skön kudde kan ha stor betydelse för din sömn.

En bra campingkudde ska ta lite plats i packningen den ska även vara lätt och enkel att bära med sig. Andra bra fördelar en campingkudde ska ha är så klart att den ska var skön att sova på.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten


sea to summit aeros ultralight pillow
Sea to Summit Aeros Ultralight Pillow Regular

▪️ Bästa kudden för vandring
▪️ Lätt
▪️ Packar litet
thermarest kuddeThermarest Compressible Pillow S

▪️ Bästa tältkudden
▪️ Tvättbar
▪️ Påminner om en vanlig kudde

cocoon air core pillow
Cocoon Air Core Pillow Hood/Camp Ultralight

▪️ Bästa uppblåsbara kudden
▪️ Enkel att juster luften
▪️ Passar bra i sovsäcken
urberg campingkudde
Urberg Air Pillow

▪️ Bästa prisvärda kudden
▪️ Lätt att blåsa upp
▪️ Tar lite plats

Bästa campingkudden i testet är Sea to Summit Aeros Ultralight Pillow Regular för att den är lättast och packar minst. Den är enkel att få med sig och passar utmärkt för dig som ska vandra och vill ha så lite och lättpackning som möjligt.

Kudden är även tillverkad i ett stretchiga material som gör att den är följsam mot ditt huvud och du kommer att sova skönt på den. Enda nackdelen med kudden är att den inte går att tvätta.

Är du inte beroende av vikt och packvolym så ska du kika in Thermarest Compressible Pillow S som är den bästa tältkudden. Den här kudden påminner om din vanliga kudde som du har hemma i sängen. Det här är även våran personliga favorit. Även om det är den som packar störst i testet så är den skönast att sova på. Ett stort plus är att du kan tvätta den i maskin.

Bästa uppblåsbara kudden är Cocoon Air Core Pillow Hood/Camp Ultralight. Den passar både för camping, vandring och om du är på resande fot. Den är även rundad för att passa i luvan på din sovsäck. Den är enkel att justera luften i så att du kan få den att passa dina önskemål.

Bästa campingkudden – 4 bra kuddar för camping

Vem vill inte sova gott på natten? Det kan vara svårt att sova skönt när man är borta och inte sover i sin egen säng eller på sin egen kudde. Men nu finns det ett brett utbud på olika campingkuddar som passar för både vandring och när du campar.

När vi har vandrat eller tältat på camping så har vi alltid haft med oss en egen kudde eller rullat ihop kläder att sova på. Visst funkar det men att ha en vanlig kudde med sig tar otroligt mycket plats och att sova på ihoprullade kläder är inte alls skönt.

Därför är det så bra att det finns så mycket olika varianter på kuddar du kan ta med dig smidigt och enkelt som du även sover skönt på.

1. Sea to Summit Aeros Ultralight Pillow Regular – Bästa kudden för vandring

bästa kudden för vandring
 • Bekväm att sova på
 • Lätt
 • Packar litet

Sea to Summit Aeros Ultralight Pillow Regular är den perfekta kudden att ha med sig på vandringen eller när du behöver packa väldigt litet och lätt. Kudden väger endast 60 gram och blir knappt märkbar när du packat ihop den.

Materialtet på kudden är stretchiga vilket gör att den följer ditt huvud när du rör på dig dessutom är den tyst så du kommer inte vakna av att den låter när du rör på dig. Vilket vissa material kan göra som är uppblåsbara.

Kudden är enkel att blåsa upp endast några andetag behövs för att fylla den. Nackdelen är att den inte går att tvätta.

Den här kudden passar dig som: Vill ha en liten och lätt kudde för vandringen.

Fördelar

+ Låter inget

+ Packar litet

+ Bekväm att ligga på

Nackdelar

Ej tvättbar


2. Thermarest Compressible Pillow S – Bästa tältkudden

bästa tältkudden
 • Skön att sova på
 • Enkel att packa ihop
 • Tvättbar

Thermarest Compressible Pillow S är en skön kudde som påminner om din vanliga kudde du har hemma i sängen. Kudden passar dig som ska campa eller är på resande fot där du inte behöver tänka så mycket på storlek eller vikt. Kudden finns i olika storlekar S, M och L

Det här är en favorit kudde för oss just för att den påminner så mycket om din vanliga kudde och den är mjuk och skön att ligga på. Vi har storlek S på kudden för att den packar och väger minst.

Har du tillgång till bil eller inte är beroende av vikt och storlek så tycker vi att du kan välja en större storlek.

Den här kudden passar dig som: Vill ha en kudde som enkelt går att packa ner och som känns som en vanlig kudde att sova på.

Fördelar

+ Känns om en vanlig kudde

+ Enkel att packa ihop

+ Skön

Nackdelar

Tar stor plats


3. Cocoon Air Core Pillow Hood/Camp Ultralight- Bästa uppblåsbara kudden

bästa uppblåsbara kudden
 • Enkle att justera luften
 • Liten packvolym
 • Skön att sova på

Cocoon Air Core Pillow Hood/Camp Ultralight är en campingkudde som passar både till vandring och när du reser. Den packar litet och tar därför lite plats, det som är extra bra med den här uppblåsbara kudden är att den är formad för att passa i din sovsäck.

Det vi gillar extra mycket med den här kudde är att du enkelt kan justera luften i den om du önskar mjukare eller en hårdare kudde. Ena sidan av kudden är även tillverkad i fleece vilket är skönt mot huden när du ligger mot den.

Den här kudden passar dig som: Vill ha en skön och uppblåsbar kudde som passar perfekt att ha i sovsäcken.

Fördelar

+ Passar i sovsäcken

+ Liten packvolym

+ Skön att ligga på

Nackdelar

Dyr


4. Urberg Air Pillow – Bästa prisvärda campingkudden

prisvärd campingkudde
 • Billig
 • Snabb att blåsa upp
 • Packar litet

Urberg Air Pillow är en prisvärd campingkudde som passar att ha med sig både på vandringen och på flyg- eller bilresan. Kudden har ett stretchigt material som gör att kudden är följsamt och skönt att sova på.

Beroende på vilket underlag du sover på så kan den glida runt annars tycker vi inte det finns några nackdelar med den här kudden.

Den här kudden passar dig som: Inte vill lägga så mycket pengar på en kudde och som du kan ha me dig på vandringen.

Fördelar

+ Prisvärd kudde

+ Tar lite plats

+ Enkel att blåsa upp

Nackdelar

Kan glida runt beroende på underlaget


tältkudde

Saker att tänka på när du köper en campingkudde

 • Packvolym! När du reser eller ska vandra vill du att din kudde ska ta så lite plats som möjligt, därför är det viktigt att du kollar hur lite den packar.
 • Vikt! Ska du vandra så är det viktigt att din kudde väger så lite som möjligt för du vill inte släpa på för mycket extra vikt.
 • Komfort! För att sova skönt behöver campingkudden vara skön att sova på.
 • Lätt att blåsa upp! En campingkudde ska vara lätta att fylla upp med luft. Gärna några få inblåsningar.
 • Enkel att justera volymen på kudden! Det är bra om du kan justera luften i kudden för att på så sätt kunna välja om du vill ha en hård kudde eller om den ska var mjukare.

Hur väljer man rätt campingkudde?

Börja med att ställa dig några frågor först för att det ska bli enklare för dig att välja rätt kudde.

 • När ska du använda en campingkudde?
 • Är vikt och packstorlek viktigt?
 • Vill du ha en skön kudde att sova på?

Vilken kudde ska man välja för vandring?

Ska du ut och vandra så vill du ha en kudde som tar så lite plats som möjligt och som väger lite. Det är mer viktigt än att den kanske är super skön att sova på. Välj en uppblåsbar kudde den tar minst plats i väskan den kan till och med få plats i din fickan. En uppblåsbar kudde kan du också justera luftmängden i för att få en så skön kudde som möjligt.

Vilken kudde ska man ha när man tältar?

Ska du tälta eller campa och inte behöver gå så långt så behöver du inte tänka så mycket på vikt och storlek på kudden som om du skulle vandra. Här kan du välja en större kudde som går att packa ihop. Oftast är det skönare att sova på en större och kudde än en mindre. Välj en kudde du tycker än skön att sova på.

Vilken kudde passar bäst för resor?

När du reser vill du ha en smidig kudde som tar lite plats. Här kan du också välja en uppblåsbar kudde som du kan justera luftmängden i så att du kan sitta skönt och sova. Det finns många kuddar som är formade för att passa nacken när du sitter upp och sover.

hur väljer man rätt campingkudde

Kan man laga en campingkudde?

Ja det kan du. Är det bråttom eller akut så kan du laga det snabbt med hjälp av silvertejp över hålet eller revan.

När du har mer tid så kan du laga revan i kudden mer permanent med hjälp av TEARepair Tear-Aid Type A som är en reparationslapp som fäster på nästa all typ av material och som är luft- och vattentätt.

Hur länge håller en uppblåsbar kudde?

En uppblåsbar kudde kan hålla väldigt länge. Många av de uppblåsbara kuddarna är tillverkade i slittåligt material vilket gör att de håller länge. Men skulle du använda den på grus så är det klart att den slits fort. Tar du hand om den bra så kommer den att hålla i flera år.

Hur tvättar man en campingkudde?

Det är sällan du kan tvätta en campingkudde i tvättmaskin då det kan förstöra kudden. Men vissa går faktiskt att tvätta läs då vad som står på tvättlappen. Oftast kan du tvätta i 40 grader.

De kuddar du inte kan tvätta i tvättmaskin kan du tvätta försiktigt för hand eller torka av den med en fuktig ren trasa om det är fläckar på den. Vill du hålla kudden fräsch så länge som möjligt kan du dra över ett kuddöverdrag.

varför använda campingkudde

Varför du bör köpa en bra campingkudde

Det finns flera fördelar med att köpa en bra campingkudde. En campingkudde tar lite plats och är enkel att få med sig på vandring, camping eller på resan.

Det är alltid skönt att ha med en kudde som kan avlasta huvud och nacke när du reser eller när du vill sova bekvämt på vandringen så du orkar med morgondagen.

3 fördelar med att ha en bra campingkudde

 • Packar litet
 • Skön att sova på
 • Lätt

Vanliga frågor om campingkuddar

Vad är campingkuddar gjorda i för material?

De kan vara tillverkade i olika material. Vanligast är Polyester, nylon och ibland fleece för en skön känsla mot huden.

Vad kostar en campingkudde?

Allt från 150-700 kr. Priset beror på vilket material och vilket märke.

Kan man campa med en valig kudde?

Ja det kan du. Ska du inte gå långt och har en bil med din packning i så kan du absolut sova på din vanliga kudde. Ska du däremot vandra så kan det bli lite jobbigt att släpa runt på en stor kudde.

Vilka är de vanligaste märkena på campingkuddar?

Vanligaste märkena på campingkuddar är Thermarest, Sea to Summit, Cocoon och Urberg.

Kan man tvätta en campingkudde?

De flesta campingkuddar kan du inte tvätta i maskin men vissa går. T.ex. Thermarest som vi har med i inlägget.

Hur förvarna man en campingkudde?

Det bästa är att låta den ligga ihop rullad i sin förpackning när den inte används.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva tältat och rest mycket och därför har vi hunnit med att prova på skillnader på olika campingkuddar genom åren. Med den erfarenhet vi har och de olika campingkuddarna vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa kuddarna för camping.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram de mest populära campingkuddarna som flest rekommenderar och använder. Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av campingkudde även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här.


Lämna en kommentar