Julklapp till resande – 9 bra presenter till den som äskar att resa!

Är du på jakt efter en julklapp eller present till någon som ska resa? Vi vet hur svårt det kan vara att hitta rätt present och vi känner igen ångesten över att köpa något som inte kommer att användas, men lugn…

Vi reser själva en hel del och vet vilka saker vi själva verkligen uppskattar på resan så troligtvis kan vi hjälpa dig att hitta en bra present. Det viktigaste är ju att ge bort något som uppskattas och i det här inlägget listar vi 9 saker som gör livet på resande fot mycket bättre!

Läs vidare för våra bästa tips på reseprylar som passar bra som julklapp och present till en person som älskar att resa…

Inlägget innehåller annonslänkar till Outnorth

1. En bra & snabbtorkande resehandduk

bra julklapp resenär

Vårat absolut första tips om du är ute efter en julklapp eller present till någon som ska ut och resa är en resehandduk. En resehandduk torkar snabbt-, väger lite- och tar lite plats till skillnad från en vanlig frottéhandduk.

Det kommer definitivt att vara en uppskattad present på resan, speciellt under dagarna på stranden. En resehandduk är tillverkad i microfiber och det gör att den ta minimalt med plats i resväskan.

Vår favorit-resehandduk är PackTowl Beach som väger extremt lite, tar lite plats och suger upp vatten bra. Vi reser aldrig iväg på semester utan den här handduken, oavsett destination eftersom den ändå tar så lite plats.

2. En skön resekudde

bästa julklappen resande

Vårat andra tips i listan på presenter till reseintresserade personer är en bra nackkudde. Vid flygresor, bussresor och tågresor kan nackkudden vara skillnaden mellan en bra sömn och att inte kunna sova alls.

Det gör att man kan komma fram utvilad istället för trött och irriterad. Men det gäller att hitta en bra resekudde för att den ska ge bra sömn och stabilisera huvudet bra. Tyvärr är det många som är lite för snåla mot sig själv och köper en billiga (och dålig) nackkudde – Vi vet, vi har gjort det själva.

Men efter att ha haft flera olika nackkuddar har vi hittat den vi själva tycker är den absolut bästa och det är Cabeau Evolution Classic. Den du ger den här kudden till i present kommer definitivt att bli en gladare resenär på nästa längre resa.

3. En bra kabinväska

resmål

Om personen du ska köpa julklapp eller present till ska iväg på en weekend eller kortare flygresa är det bra med en smidig och bra kabinväska. Om den inte redan har en kabinväska så är det ett hett tips att ge den.

Det bra med kabinväskor är att nästan alla flygbolag tillåter de i kabinen eftersom måtten är anpassade för det. Det gör att man inte behöver checka in något bagage – vilket spara både tid. och pengar.

Vår personliga favorit är American Tourister Bon Air DLX. Det vi gillar med den är det bra teleskophandtaget och att den har 4 bra hjul. Det gör den väldigt lätt att dra, även på asfalt eller där underlaget inte är perfekt.

4. Bagagevåg

present resande

En bagagevåg är alltid en uppskattad present innan en resa och då är det viktigt att det är en bra våg så den inte visar fel. Det kostar trots allt en hel del med övervikt på flyget.

Vi föreslår definitivt att du satsar på en lite dyrare bagagevåg om du ska ge bort den eftersom den då kommer användas under lång tid och verkligen uppskattas. Den här bagagevågen från Epic är väldigt populär och har fått bra omdömen.

Om någon får den här i paketet så är vi nästan helt säkra på att den kommer bli väldigt glad, och framförallt använda den på sin nästa resa.

5. En smidig & bra rese-necessär

julklapp till semester

En bra necessär på resan är ofta ganska underskattat, det tog faktisk ett tag innan vi själv investerade i en bra necessär. När vi reser har vi ofta begränsat med utrymme i resväskan, samtidigt brukar det inte finnas massa hyllor vi kan ställa upp våra saker på i hotellrummet.

Då är Sea To Summit Hanging Toiletry Bag jättebra! Förutom att den har massa bra fack att lägga alla småsaker i, har den även en upphängningskrok. Det gör att man kan hänga den på en badrumkrok öppen och får bra överblick över alla saker.

Vi tycker den här necessären är grym och gör det lättare att hitta saker i necessären utan att sakerna ramlar runt på golvet eller i handfatet.

6. Vattentäta & smidiga packpåsar

present till resenär

Ett set med packpåsar kan nog vara den bästa presenten du kan ge till någon som gillar att resa. Med packpåsar håller man lätt ordning i packningen och kommer direkt åt den man behöver utan att skrynkla massa andra kläder.

Vi använder alltid packpåsar när vi packar inför resan, men även inför vandringar och om vi ska campa. Urberg Dry Bag Set är nog svårslaget när det kommer till prisvärda och bra packpåsar.

De är vattentäta och i setet ingår det totalt 6 stycken packpåsar som räcker väldigt bra för få ordning i resväskan. Att de är vattentäta gör dessutom att man slipper oroa sig om det skulle regn om man har en mjuk väskan eller om man har en flaska vin i väskan som kan gå sönder etc.

7. En vattenflaska som håller kylan

julklapp resa

Om den som ska få din julklapp eller present ska resa till ett varmare land eller under en varm period kan Hydroflask Standard Mouth Flex vara ett grymt bra alternativ! Det är en vattenflaska i aluminium som håller både kyla- och värme.

Den är BPA-fri och håller kyla i upp till 24-timmar och värme i upp till 12 timmar. Det kan faktiskt vara väldigt skönt att ta med sig iskallt vatten till stranden, som fortfarande är iskallt efter 5 timmar i värmen.

Den här flaskan är extremt populär och har bara bra recensioner och omdömen vilket gör att det kommer vara en present som används i många år framöver av din resande vän.

8. Smidig och snygg powerbank (laddare)

present till resa

Alla har vi ju varit med om att mobilbatteriet tar slut under resan och i många fall är en powerbank nödvändig. Som tur är finns det betydligt mindre powerbanks idag än för några år sedan.

Kreafunk ToCharge Mini Powerbank är extremt smidig och liten – och dessutom grymt snygg! Den finns i 4 riktigt snygga färger och har en ganska unik design vilket gör att den känn exklusiv.

Om du letar en lagom dyr present runt 3-hundralappen ska du definitivt kolla in den här. Designen gör att vi har svårt att tro att den inte kommer få följa med på många resor framöver.

9. Myggmedel

bra present till resenär

Var ska den du köper paketet till resa? Är det på sommaren eller till ett varmt land är risken stor att det kommer finnas mygg där. Att ha ett bra myggmedel med sig på resan kan verkligen rädda den – vi vet av egen erfarenhet.

Vårat tips på bästa myggmel är Mygga Mosquito stick. Den fungerar väldigt bra mot mygg och vi använder den ofta även hemma i Sverige när vi är i de norra delarna av landet.

Det vi gillar med den förutom att den skyddar mot myggen är att den inte kladdar så mycket, vilket är skönt om man ska ut och äta på restaurang etc.

Att tänka på när du köper en present eller julklapp till en resenär

Börja med att bestämma dig för vad det får kosta. Ska presenten kosta 200kr, 500kr eller 1500kr? Det avgör ganska snabbt vad du ska kolla på.

Vårat tips är att hellre satsa på kvalitet framför kvantitet. De betyder att en bra vattenflaska kommer att vara mer uppskattad än en billig resväska för samma pengar. Det beror helt enkelt på att kvalitet kostar.

Tänk att personen du köper presenten till ska ha den länge. Det är roligare att köpa en present som den kan resa med även om 20-30 år, den presenten kommer att uppskattas om och om igen.

Retur- och ångerrätt på presenter och julklappar

Innan du beställer hem saker bör du kolla så att det finns rätt att returnera och byta varorna om det skulle behövas.

Själva köper vi många reseprylar från Outnorth, Åhlens och Resväskor.se. Både Outnorth och Resväskor.se har fri retur och Åhlens har fri retur till butik. Kolla alltid vad som gäller om du köper från andra butiker.

Hoppas att du hittar en bra julklapp eller present till den som ska ut och resa!

Lämna en kommentar