Bästa packpåsarna & Packkuber för resor & vandring

Hur många gånger har vi inte varit med om att alla kläder ligger rörigt och är svåra att hitta i en resväska eller en ryggsäck? Det har hänt oss så många gånger när vi har rest, vandrat och campat. Men det finns en bra lösning på det och det heter packpåsar och packkuber.

Bra packpåsar och packkuber ska organisera din väska så att du lättare kan hitta dina kläder/saker, de får gärna vara olika färg på påsarna eller att de är genomskinliga så du lättare ser vad som ligger i. Ska du vandra så är det bra om packpåsarna även är vattentäta.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten


packpåsar urberg
Urberg Drybag set

▪️ Bästa packpåsarna för vandring
▪️ Vattentäta
▪️ Prisvärda
packkub för resaEagle Creek Pack-It Clean Dirty Cube

▪️ Bästa packkuben för resa
▪️ Separerar rena och smutsiga kläder
▪️ Mesch för lättare insyn

bra vattentäta packpåsar
Exped Fold Drybag UL 4 pack

▪️ Bästa vattentäta packpåsarna
▪️ Fyra packpåsar
▪️ Olika färger
packkuber för ryggsäckar
Osprey Ultralight Packing Cube Set

▪️ Bästa packkuberna för ryggsäck
▪️ Enkla att packa
▪️ Lätta

Bästa packpåsarna för vandring är Urberg Drybag Set som är vattentäta packpåsar och väldigt prisvärda. Det är sex olika storlekar på påsarna och de stängs igen med rullöppning. Nackdelen är att de endast är i en och samma färg vi hade önska flera färger för att lättare veta vad man packat i påsarna.

Ska du resa så är den bästa packkuben/packpåsen Eagle Creek Pack-It Clean Dirty Cube. Med sitt tvådelade fack så kan du på ensidan packa din smutstvätt utan att dofter kommer ut eller blandas med din rena tvätt som du har i andra facket. Eagle Creek har flera olika storlekar på sina packpåsar och de är lätta att packa i resväskan. Vi hade önskat att det såldes ett set med olika storlekar av dessa.

De bästa vattentäta packpåsarna är Expend Fold Drybag UL 4 Pack. Här får du fyra vattentäta packpåsar i en bra kvalité som håller vatten och fukt ute från dina saker och kläder. De är i olika storlekar med olika färger vilket gör att det enkelt att ha koll på vad du packat i dom. Nackdelen är att de är lite dyra.

Bästa packpåsarna/packkuberna – 4 bra packåsar som organiserar resväskan

Vi har rest, tågluffat, vandrat och campat så många gånger och i början var alltid packningen katastrof. Efter ett tag på resande fot vet nog de flesta att packningen inte är den bästa, allt ligger blandat och det kan vara svårt att hitta sina saker.

När vi sedan började använda oss av packpåsar och packkuber när vi reste iväg eller åkte på en fjällvandring så vart det mycket lättare att separera kläderna och vi fick en mycket bättre överblick på våra saker. Extra smidigt är det när man vandra eller reser med ryggsäck där det lätt kan bli rörigt.

1. Urberg Drybag Set – Bästa packpåsarna för vandring

bra packpåsar för vandring
 • Sex olika storlekar
 • Vattentäta
 • Bra till vandring

Urberg Drybag Set är vattentäta packpåsar som passar utmärkt för vandringen eller när du inte vill att dina saker och kläder ska bli blöta. Det är en bra storleks blandning på påsarna och de stängs med en rullöppning.

Att använda packpåsar med rullöppning gör att det blir tätt och du kan pressa ut luft ur dom när du packar så att de tar så lite plats som möjligt i din väska.

Nackdelen med dessa packpåsar är att de endast är en enda färg på dom. Vi hade önskat att det var fler olika färger på påsarna så man lättare kan skilja på sakerna som ligger i.

Den här packpåsarna passar dig som: Vill ha vattentäta och flera packpåsar i olika storlekar till vandringen.

Fördelar

+ Vattentäta

+ Fler olika storlekar

+ Prisvärda

Nackdelar

Är endast i en färg


2. Eagle Creek Pack-It Clean – Bästa packpåsen/packkuben för resan

bra packpåsar för resa
 • Tvådelad packkub
 • Mesch på framsidan
 • Lätt att packa i resväskan

Eagle Creek Pach-It Clean Dirty Cube är en packningskub som är enkel att packa i resväskan och som har en mesch-topp på framsidan så du enkelt ska kunna se vad som ligger i kuberna.

Det vi gillar extra mycket med denna packkub är att den är tvådelad. På baksidan är ett fack där du kan lägga din smuts tvätt, det facket är helt tätt så att inte dålig lukt kommer ut eller in till det andra facket där du har rena kläder.

Du kan köpa flera packkuber från Eagle Creek Pach-It Dirty Cube i olika storlekar. Vi hade önskat att de olika storlekarna hade kommit i ett set och inte säljs separat men det kanske kommer.

Den här packkuben passar dig som: Ska ut och resa och vill ha ordning i din resväska.

Fördelar

+ Två fack

+ Enkel att packa

+ Bra att man ser innehållet i kuberna

Nackdelar

Finns ej att köpa som set


3. Expend Flod DryBag UL 4 – Bästa vattentäta packpåsarna

bästa vattentäta packpåsarna
 • Olika färger
 • Bra kvalité
 • Lätta att öppna

Expend Flod Drybag UL 4 Pack är ett set vattentäta packpåsar som har olika färger på sig för att du lättare ska ha koll på vad du har i dom. Setet har fyra olika storlekar XS, S, M, L.

Påsarna stängs igen med rullöppning för att göra det extra tätt och vatten säkert. De passar utmärkt att ha med sig på båten, när du paddlar eller när du ska vandra och vädret är osäkert.

Packpåsarna packas bra i både ryggsäck och väska eller så kan du använda de var för sig. Vi tycker inte det finns någon nackdel med dessa packpåsar förutom att de är aningen dyra.

De här packpåsarna passar dig som: Vill ha ett set med riktigt bra vattentäta packpåsar med olika färger. Perfekta att ha till båten, paddling eller när du vandrar.

Fördelar

+ Olika färger

+ Lätta att stänga och öppna

+ Fyra storlekar

Nackdelar

Dyra


4. Osprey Ultralight Packing Cube – Bästa packkuberna för ryggsäcken

bra packkuber
 • Lätta
 • Tre olika storlekar
 • Enkla att få i och ur ryggsäcken

Osprey Ultralight Packing Cube Set är packkuber som gör det enkelt att ta upp och som enkelt glider ner i ryggsäcken då yttermaterialet på packkuberna är ett silikonbehandlat nylonmaterial.

Vill du inte ha någon extra vikt i din packning så är dessa packkuber något för dig då de är otroligt lätta som namnet på dom avslöjar. Setet är i tre olika storlekar S, M och L.

Trotts en rätt stor öppning till packkuberna så hade vi önskat att man kunde öppna de ännu lite till. Det blir svårt att komma åt kläderna som ligger långt bak nära dragkedjan.

De här packkuberna passar dig som: Vill ha ett par packkuber som är enkla att få i och ur ryggsäcken.

Fördelar

+ Lätta

+ Enkla att packa

+ Lätta att få upp och ner i ryggsäcken

Nackdelar

Inte tillräckligt stor öppning


varför använda packpåsar

Saker att tänka på när du köper packpåsar & packkuber

 • När ska du använda packpåsar? Ska du vandra så är det bra med vattentäta packpåsar. Ska du resa så är det lättare att organisera en resväska med packkuber.
 • Storlek – Packpåsar och packkuber finns i flera olika storlekar välj de storlekar som packar bäst i din väska eller ryggsäck. Eller köp ett helt set där du får fler olika storlekar.
 • Vilken typ av öppning Välj packkuber med en enkel öppning gärna så att hela överlocket går att öppna för att enkelt komma åt dina saker. På packpåsar är en rullöppning bra då det det verkligen stänger igen tätt.
 • Genomskinliga eller färgkodade – För att få en bra överblick över dina packpåsar och packkuber är det bra om de antigen har olika färger eller att de är genomskinliga så du lättare kan se vad som ligger i dom.

Varför välja vattentäta packpåsar?

Vattentäta packpåsar passar extra bra om du ska vandra så du håller dina kläder och saker torra då vädret kan variera.

Andra aktiviteter det är bra med vattentäta packpåsar är om du ska ut med båten eller om du ska paddla.

Ska du däremot resa med flyg eller tåg så behöver du inte använda dig av vattentäta packpåsar eller packkuber då risken för att dina kläder ska bli blöta är väldigt liten.

Vad är skillnaden på packpåsar och packkuber?

Packpåsar är precis som det låter det är påsar i olika storlekar som du packar dina saker i för att få ordning i din ryggsäck eller resväska. Packpåsar stänger du med hjälp av en dragsko eller en rullöppning.

Packkuber är mer som fyrkantiga ”lådor” som stängs med dragkedja. Packkuber är bra att använda i en resväska och du kan även här välja olika storlekar så du kan packa för just din resväska och storlek. Fördelen med packkuber är att det är lättare att få en överblick över sina saker.

packa med packpåsar

Hur många packpåsar/packkuber behöver man?

Det är helt olika beroende hur stor eller liten din ryggsäck eller resväska är. Vi brukar ofta använda oss av fem packpåsar där vi har en påse för strumpor, underkläder, byxor, tjockare tröjor/jacka och t-shirt/toppar.

Vilka storlekar ska man ha på packpåsar?

Beroende på hur mycket packning du ska ha och hur stor din väska är så kan du välja storlekar efter den. Det är bra om du har lite olika storlekar då vissa plagg tar mindre plats medans andra plagg tar mer plats och behöver en större packpåse eller packkub.

Vi själva använder oss av två mindre påsar för strumpor och underkläder sedan tre större påsar för tröjor och byxor.

när ska man använda packpåsar

När använder man packpåsar?

Du använder packpåsar när du ska packa din ryggsäck eller resväska inför en resa eller en vandring för att få en organiserad packning. Förutom att packpåsar organiserar din väska så gör det även att det tar mindre plats då du kan pressa ur luften ur dom. Packpåsar kan även använda för att sortera bort smutstvätt från rena kläder i din packning.

Hur länge håller packpåsar och packkuber?

Packpåsar ock packkuber kan hålla hur länge som helst. Det som kan gå sänder på packkuber är dragkedjan och på packpåsarna kan knäppningen gå sönder annars så håller de länge. Med tiden kan de även bli ofräscha.

Hur packar man i packpåsar och packkuber?

Du packar som vanligt. Antingen viker du dina plagg och lägger i en påse eller packkub eller så kan du göra som vi alltid gör, rulla dina plagg.

Genom att rulla dina plagg och lägga de bred varandra i din packpåse eller packkub gör att du kan packa dina plagg väldigt tight och du får en tydlig överblick över dina kläder utan att behöva lyfta på varje plagg för att se vad som ligger under.

hur packar man i packpåsar

Kan man tvätta packpåsar?

Ja du kan oftast tvätta packpåsar/packkuber det står oftast i dom om de går att tvätta. Även om vissa inte tål att tvättas i tvättmaskin så kan du lägga de i blött men lite tvättmedel eller sköljmedel för att fräsch till dom och få en god doft på dom.

Vill du fräscha till dom men inte vill tvätta dom så kan du vädra ur dom innan du ska använda dom om de luktar instängt om de legat undan packade ett tag.

packa rätt

Varför du bör köpa bra packpåsar/packkuber

För att få en mer organiserad packning där du har koll på dina saker utan att de slängs runt huller om buller och blir knöliga och ligger blandat med resten av din packning.

Med packpåsar eller packkuber kan du dela upp din packning. Som en packpåse med underkläder, en annan påse med tröjor och en annan med byxor. Du får också en lättare överblick genom att packa så.

Ska du vandra så väljer du vattentäta packpåsar det kommer hålla dina kläder torra och fräscha under hela din vadring det gör det dessutom lättare att ta upp en påse än att rota runt i hela ryggsäcken efter något.

3 fördelar med att ha packpåsar och packkuber

 • Ger ordning i din resväska/ryggsäck
 • Lätta att överskåda
 • Packar bra i både ryggsäck ock resväskor

Vanliga frågor om packpåsar/packkuber

Vad är skillnaden på packpåsar och vakuumpåsar?

Den stora skillnaden är att packpåsar är mer slittåliga än vad vakuumpåsar är och blir i längden dyrare att använda.

Hur mycket plagg får man plats med i en packpåse?

Beror helt på hur stora och hur mycket tyg det är på dina plagg. Även hur stor packpåse du har. I en mellanstor packpåse/packkub får vi plats med ungefär 10-12 stycken toppar/t-shirts.

Hur har man koll på vad man packat i packpåsarna?

Lättast är att ha packpåsar eller packkuber som är genomskinliga eller som har olika färger på så sätt kan du ha koll på vad du packat i dom.

Vad är skillnaden på packpåsar för vandring samt för resa?

Skillnaden är att när du vandrar vill du ha packpåsar som är vattentäta och lätta medan sånt inte spelar någon roll om du ska resa.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva rest och vandrat mycket till olika platser och varierande väder därför har vi hunnit med att prova på både packkuber och packpåsar. Med den erfarenhet vi har och de olika packpåsar och packkuber vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa packpåsarna/packkuberna.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram de mest populära packkuberna/packpåsarna som flest rekommenderar och använder. Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av packpåsar och packkuber även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här.


Lämna en kommentar