Bästa resenecessären 2023 – 4 bra necessärer för resan

Att ha någonstans att förvara sina hygienartiklar i är viktigt när vi är på resa så det inte läcker ut tvål eller annan vätska på våra kläder. Oavsett om det är på resan, campingen eller på vandringen så vill vi ha en separat necessär som skiljer toalettartiklarna från resten av packningen.

En bra resenecessär ska ha mer än ett fack, vara vattenavvisande, gå att hänga upp på valfritt ställe och vara slittålig. Det ska var enkelt att komma åt sina hygienartiklar och gärna att man får en överblick över allt som ligger i den.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten


bra resenecessär
Sea to Summit Hanging Toiletry Bag

▪️ Bästa upphängningsbara resenecessären
▪️ Flera fack
▪️ Avtagbar spegel
stor resenecessärFjällräven Kånken Toiletry Bag

▪️ Bästa stora resenecessären
▪️ Stora och rymliga fack
▪️ Slittålig

prisvärd resenecessär
Urberg Toiletry Bag L

▪️ Bästa prisvärda resenecessären
▪️ Vattenavstötande tyg
▪️ Upphängningsbar
praktisk resenecessär
Samsonite Cosmix Bred

▪️ Bästa praktiska resenecessären
▪️ Snygg
▪️ Smidig

Bästa resenecessären i testet är Sea to Summit Hanging Toiletry Bag som är en lätt och smidig liten necessär men där du ändå får plats med mycket. Det bästa med necessären är upphängningskroken som gör att du enkelt kan hänga upp den på en krok, dörrhandtag eller en gren. Den här necessären passar också bra för dig som ska vandra.

Har du mycket hygienartiklar och vill ha en stor och rymlig necessär ska du kika på Fjällräven Kånken Toiletry Bag. Här får du en stor necessär där du får plats med det mesta. Det bästa är att den är slittålig vilket gör att du kommer kunna ha den år efter år. Den är även kantigt formad vilket gör den lätt att packa i väskan eller ryggsäcken. Nackdelen är att den saknar en upphängningskrok.

Vill du ha en rymlig och prisvärd resenecessär ska du spana in Urberg Toiletry Bag L. Det här är en necessär som har det mesta till ett bra pris. Den är slittålig, vattenavvisande och har en upphängningskrok så att du kan hänga upp necessären där det passar dig.

Bästa resenecessären – 4 bra necessärer för resan

Att ha en necessär där du kan lägga alla dina hygienartiklar är ett måste i packningen och de finns i fleras storlekar beroende på hur mycket du ska ha med dig.

Vi rekommenderar alltid att packa med så lite som möjligt på en resa eller vandring och väljer helst en mindre storlek för att spara plats.

Att ha en necessär gör att du inte riskerar att resten av din packning blir blöt eller kladdig om din tvål skulle läcka ut. Eftersom det finns flera olika fack får du även bra ordning bland dina saker och kan snabbt hitta dom.

Här nedanför är våra favoritval av necessärer för resan.

1. Sea to Summit Hanging Toiletry Bag – Bästa upphängningsbara resenecessären

bästa upphängningsbara resenecessären
 • Lätt
 • Tar lite plats i packningen
 • Vattenavvisande

Sea to Summit Haning Toiletry Bag är en resenecessär som är lätt och liten men ändå rymmer mycket. Den har ett stort rymligt fack som är tvådelat och två mindre fack i mesch med dragkedja.

Necessären är perfekt att ha om du har lite plats i resväskan eller när du ska vandra och vill att den ska ta så lite plats som möjligt.

Upphängningskroken gör att du enkelt kan hänga upp den i badrummet eller på en gren i skogen. Yttermaterialet på necessären är av slittåligt material vilket gör att den kommer att hålla år efter år.

Ett extra plus är att necessären har en avtagbar spegel som du kan välja om du vill ha med eller inte.

Den här resenecessären passar dig som: Vill ha en liten och lätt necessär där du får plats med det nödvändigaste.

Fördelar

+ Lätt

+ Slittålig

+ Avtagbar spegel

Nackdelar


2. Fjällräven Kånken Toiletry Bag – Bästa stora resenecessären

necessär fjällräven
 • Rymlig
 • Bra kvalité
 • Två delade fack

Fjällräven Kånken Toiletry Bag är en rymlig necessär där du får plats med det mesta. Necessären är väldigt slittålig och i bra kvalité vilket gör att du kommer kunna ha den i flera år.

Det är två stora fack på varsin sida – ett litet fack inuti med dragkedja på ena sidan och små öppna fack på andra sidan där du kan ha deo, tvål och schampo t.ex. Ett handtag finns på necessären så du lätt kan dra upp den från väskan eller bära den.

Förutom att den är rymlig och slittålig så tycker vi att den är toppen då den har en kantigare form vilket gör den lätt att packa i resväskan eller i ryggsäcken.

Nackdelen med denna necessär är att den saknar upphängningskrok annars är den super och du får plats med mycket.

Den här resenecessären passar dig som: Vill ha en mer rymlig och större necessär som också är slittålig.

Fördelar

+ Slittålig

+ Mycket plats

+ Rymlig

Nackdelar

Saknar upphängningskrok


3. Urberg Toiletry Bag L – Bästa prisvärda resenecessären

resenecessär urberg
 • Upphängningskrok
 • Prisvärd
 • Rymlig

Urberg Toiletry Bag L är en necessär som är rymlig och med en upphängningskrok. Necessären har en volym på 4L och har två avskilda fack med dragkedja och mesch-tyg för att du lätt ska se vad som ligger i den.

Materialet på necessären är slittåligt så den klarar av det mesta, allt från resan till att vara ute på fjället. Den är även vattenavvisande vilket gör att den varken kommer släppa in- eller ut någon vätska.

Den här resenecessären passar dig som: Vill ha en rymlig – men prisvärd necessär att ha med på resan.

Fördelar

+ Bra med fack

+ Upphängningskrok

+ Prisvärd

Nackdelar

Något klumpig om du söker en mindre necessär


4. Samsonite Cosmix Bred – Bästa praktiska resenecessären

samsonite resenecessär
 • Liten necessär i necessären
 • Stabil
 • Smidig

Samsonite Cosmix Bred är en stilren och praktiskt resenecessär som du får 2 års garanti på. Den är stabil och har ett stort fack med ett mindre i sig med mesch för att lättare se innehållet, det facket stängs igen med en dragkedja.

I det stora facket finns även en till liten genomskinlig necessär som du kan ta ur separat om du vill. Där kan du förvara hygienartiklar som kan läcka. t.ex. ansiktsoljor eller likande.

Vi har inte riktigt hittat någon nackdel med den här necessären förutom att vissa kan uppleva den som tung, speciellt om du ska ha en lätt packning för t.ex. vandring.

Den här resenecessären passar dig som: Vill ha en smidig och snygg necessär där du får plats med det mesta och som är enkel att packa i resväskan.

Fördelar

+ Smidig

+ 2 års garanti

+ Snygg

Nackdelar

Tung


resenecessär

Saker att tänka på när du köper en resenecessär

 • När ska du använda den? Ska du använda den på resa eller ska ha du ha den på en fjällvandring?
 • Storlek – Hur stor vill du att din necessär ska vara? Har du mycket hygienartiklar du vill ha med dig eller har du några enstaka produkter? Ha inte en för stor necessär som du inte utnyttjar utrymmet på och ha inte för liten så du måste pressa in dina saker i necessären.
 • Vattenavvisande – Eftersom det är en necessär så är det bra om materialet är vattenavvisande då det är i ett badrum den kommer att vara i och det är lätt att det blir vattenstänk på den. Men också så att den håller tätt om någon tvålflaska skulle läcka så det inte kommer ut på resten av din packning.
 • Smidig – Det är bra om den är smidig och lätt att packa ner i en resväska eller ryggsäck. En kantig form är alltid enkel att pussla in med resten av packningen.

Hur väljer jag rätt storlek på resenecessären?

Det är svårt att svara på exakt hur stor resenecessär just du behöver. Börja med att kolla hur mycket saker du behöver ha med dig. Och behöver du verkligen ha med dig allt?

Ett tips är att fylla i små reseförpackningar med t.ex. ditt schampo eller dina favoritkrämer. Det gör att du får med dig mer av dina saker och att du inte behöver en stor necessär som tar stor plats.

Ska du resa och har en stor resväska att packa i så spelar inte storleken på din resenecessär lika stor roll som om du skulle packa en necessär för en vandring där storlek och vikt har mycket större betydelse.

Vad är en bra resenecessär?

 • En bra resenecessär ska ha flera separata fack, de får gärna vara genomskinliga eller i mesch. Dels så du kan separera dina olika hygienartiklar men också få en bättre överblick över dina saker.
 • Materialet får gärna vara slittåligt och vattenavvisande, det gör att din necessär håller längre, men det skyddar också dina saker som ligger i necessären och även resten av din packning från eventuellt läckage.
 • En bra resenecessär får gärna ha en upphängningskrok så att du lätt kan hänga upp din necessär var du vill – det ger dig en överblick av vad som ligger i den men det blir också lättillgängligt.
 • Det är bra om necessären har en dragkedja istället för knapp-stängning eftersom det sluter tätt bättre med en dragkedja.
bra necessär

Hur länge håller en necessär?

En necessär håller oftast länge, det är sällan en necessär går sönder. Det enda är att den kan bli ofräsch och lukta illa efter flera års användande eller se smutsig ut. Men att själva materialet skulle gå sönder är ovanligt.

Hur kan jag laga en resenecessär snabbt om den gått sönder?

Går din necessär sönder under resan så är det enklaste och snabbaste sättet att laga den med silvertejp. Det fäster på de flesta material och sitter på plats, den släpper inte in eller ut någon vätska om något skulle läcka. Det är en kortsiktig lösning men som håller tills du är hemma igen.

Skulle necessären av någon anledning gå sönder i dragkedjan så måste du byta ut hela, men då skulle vi rekommendera att du istället köper en ny.

Behöver du en snabb lösning så du kan stänga igen den kan du lösa det med hjälp av säkerhetsnålar. Det kommer hålla ihop din necessär men inte hålla den tät.

Hur ska man packa i en necessär?

När du packar en necessär är det bra om du häller över dina flytande produkter i mindre reseförpackningar då de tar mindre plats och väger mindre.

Placera alla flaskor stående i necessären i det största facket. Gärna så du fyller upp det stora facket så att flaskorna står stabilt och tight mot varandra, det gör att flaskorna inte ramlar omkull lika lätt.

Är det svårt att fylla ut det stora facket så kan du lägga en mindre handduk i det facket, det fyller ut bra och gör att flaskorna står säkert på plats. Små saker som t.ex. nagelsax, pincett, smink, tops och andra små saker kan du lägga i de mindre facken som finns i necessären.

hur ska man packa en necessär

Kan man tvättar en necessär?

Nej du kan inte tvätta en necessär i tvättmaskin då finns det risk för att den kan gå sönder eller att du har sönder tvättmaskinen. Men du kan tvätta och göra rent den för hand.

Hur du tvättar necessär steg för steg (för hand)

 1. Töm din necessär – Böja med att tömma din necessär på saker så att den är helt tom
 2. Blötlägg – Lägg necessären i blöt i en balja eller i handfatet med några droppar diskmedel så att smutsen kan lösa upp sig
 3. Fukta en trasa eller en svamp – Fukta en trasa eller en svamp och gnugga bort eventuella fläckar, var försiktig
 4. Diskmedel – Släpper inte fläcken så ta en droppe diskmedel på din trasa eller svamp och gnugga lite till
 5. Skölj av – När din necessär är ren så sköljer du av den i handfatet eller i duschen
 6. Torka – Nu är det dags att torka necessären – häng den i ett torkskåp eller torkrum på svag värme och låt torka eller häng upp den i badrummet och låt den torka där
resenecessär för vandring

Varför du bör köpa en bra resenecessär

Att köpa en riktigt bra resenecessär kommer göra det enklare för dig att packa resten av din packning och du kan separera dina hygienartiklar från resten av packningen. En bra resenecessär ger dig även en bra överblick över dina saker så du enkelt hittar dom.

3 fördelar med att ha en bra resenecessär

 • Smidig att packa ner i väskan
 • Smarta fack
 • Gör det enkelt att hitta saker i på resan

Vanliga frågor om resenecessärer

Vad kostar en resenecessärer?

En resenecessär kan kosta allt från 100-800kr beroende på storlek, märke och kvalité.

Vilka är de vanligaste märkena på necessärer?

Det finns flera märken som tillverkar necessärer, bland annat Sea to Summit, Samsonite, Fjällräven Urberg och Osprey. Det finns även necessärer du kan köpa på ICA och sminkmärken som tillverkar necessärer.

Kan man packa andra saker än hygienartiklar i en necessär?

Ja, du kan packa vad du vill i din necessär. Det går utmärkt att använda en necessär till förvaring av utrustning eller andra saker.

Kan man ha en resenecessär som handbage?

Ja det kan du. Men kom ihåg att du bara får ta in en viss mängd vätska som handbagage in på planet och att det ska vara packat i genomskinliga påsar eller en genomskinlig necessär för att säkerhetspersonalen lätt ska se vad du har med dig in på planet.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva rest mycket med både resväska och ryggsäck och därför har vi hunnit prova på en del necessärer genom åren. Med den erfarenhet vi har och de olika resenecessärer vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa resenecessärerna.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram de mest populära resenecessärererna som flest rekommenderar och använder. Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av necessär även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här.


Lämna en kommentar