Bästa reseryggsäcken 2023 – 4 bra ryggsäckar för resan

Att resa ska vara smidigt och enkelt. Det finns flera lösningar på det, ett av dom är att resa med ryggsäck. En reseryggsäck som sitter bekvämt på ryggen gör att att du enkelt kan ta dig farm på flygterminaler, stationer och du har dina händer fria.

En bra reseryggsäck ska sitta skönt och bekvämt på din rygg, vara rymlig så du får plats med din packning, vara ventilerande på ryggen, slittålig och ha smarta fack.

Det är även bra om du kan stoppa undan eller dölja axel- och midjebanden samt remmar när du ska checka in ditt bagage. Det minskar risken för att remmarna kan fastna i något på vägen eller riskeras att gå sönder.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten


bra reseryggsäck
Osprey Farpoint 70

▪️ Bästa reseryggsäcken för herr
▪️ Stor reseryggsäck
▪️ Bra med fack
bästa reseryggsäcken med hjulOsprey Farpoint Wheels 65

▪️ Bästa reseryggsäcken med hjul
▪️ Rullar lätt
▪️ 65 L

bästa reseryggsäcken 40l
Thule Landmark 40L

▪️ Bästa reseryggsäcken 40 L
▪️ Får tas in som handbagage
▪️ Smarta fack
bästa reseryggsäcken för dam
Osprey Fairview 55

▪️ Bästa reseryggsäcken för dam
▪️ Låsbara dragkedjor
▪️ Smidig

Bästa reseryggsäcken som rymmer mycket är Osprey Farpoint 70. Trotts att den är stor och du får plats med mycket så är den enkel att bära med sig på resan. Lätt att checka in och du kan ta loss dagsryggsäcken som medföljer där du kan ha dina värdesaker. Det är här verkligen en bra reseryggsäck som har allt och gör det lätt att resa. Det enda vi saknar på ryggsäcken är ett toppfack.

Är du ute efter en reseryggsäck med hjul kommer Osprey Farpoint Wheels 65 vara något för dig. Du får plats med mycket i denna reseryggsäck och du kan välja om du vill rulla den på hjulen eller bära den på ryggen när du vill ha dina händer fria. Ryggsäcken rullar lätt och är skön att dra. Dagsryggsäck från Osprey går att fästa på den. Nackdelen med ryggsäcken är att teleskopskaftet tar mycket plats i väskan när den är infälld.

Vill du ha en mindre och smidigare reseryggsäck som du kan checka in som handbagage så ska du spana in Thule Landmark 40L. Ska du exempel på en weekendresa så är denna ryggsäck perfekt. Smidig att resa med men du får ändå plats med det nödvändigaste. Ryggsäcken har även flera smarta fack.

Bästa reseryggsäcken – 4 smidiga ryggsäckar för resan

Att resa ska vara roligt och enkelt, allt som kan förenkla resandet är bra tycket vi. Vi har länge rest med vanliga resväskor vilket har funkat bra. Men man är inte lika smidig och det är lite kämpigare att varje gång behöva lyfta upp den över en hög trottoarkant eller annat hinder.

Det är lätt att tänka att man inte kan packa lika mycket i en reseryggsäck men det går, det finns reseryggsäckar i flera storlekar och du kan få plats med allt som din resväska rymmer i en ryggsäck.

Med en reseryggsäck tar du dig enkelt fram bland terminalerna och stationer. Eftersom vikten från väskan fördelas jämt över din rygg, dina axlar och höft så känns den inte tung.

1. Osprey Farpoint 70 – Bästa reseryggsäcken för herr

reseryggsäck herr
 • Stor och rymlig
 • Dagsryggsäck medföljer
 • Bekväm att bära

Osprey Farpoint 70 är en stor reseryggsäck på 70L, i den här ryggsäcken får du plats med mycket. Du packar den som en vanlig resväska då hela topplocket öppnas med en dragkedja för lättare överblick. I ryggsäcken finns även ett separat fack i mesch så du kan separera dina saker från varandra om du vill.

Behöver du checka in din ryggsäck så kan du packa in dina axelremmar så att de inte riskerar att fastna i något på vägen eller gå sänder. Det vi gillar extra mycket är att det följer med en dagsryggsäck på 13 L som du kan plocka av den stora ryggsäcken.

Ryggsäcken kan du använda när du reser med flyg, tågluffar eller campar. Vill du ha den till vandring så skulle vi rekommendera att du kikar på en ryggsäck som är lite mindre då den här kan bli för stor att vandra med.

Det vi saknar på denna ryggsäck är ett toppfack där man kan förvara värdesaker eller saker man lätt vill komma åt.

Den här reseryggsäcken passar dig som: Vill ha en stor och rymlig ryggsäck inför resan men som också är smidig att bära med sig.

Fördelar

+ Rymlig

+ Skön att bära

+ Ventilerande nätpanel på ryggen

Nackdelar

Saknar toppfack


2. Osprey Farpoint Wheels 65 – Bästa reseryggsäcken med hjul

reseryggsäck med hjul
 • 65 L
 • Bekväm att bära
 • Rullar lätt

Osprey Farpoint Wheels 65 är en reseryggsäck som du både kan bära på ryggen men också rulla. Ryggsäcken är 65 L och du får plats med mycket i den. Den är både skön att bära på ryggen men också skön och stabil att rulla med hjälp av teleskop handtaget.

Ryggsäcken packas precis som en vanlig resväska med spännen som gör att din packning ligger på plats under hela resan.

Den här reseryggsäcken passar bra ihop med Ospreys Daylite som är en dagsryggsäck på 13L som du kan fästa på den stora reseryggsäcken.

Enda nackdelen med den här reseryggsäcken är att teleskop handtaget tar rätt mycket plats i väskan när den är infälld.

Den här reseryggsäcken passar dig som: Vill ha em rymlig reseryggsäck som du både kan bära på ryggen men också rulla.

Fördelar

+ Bra kvalité

+ Teleskop handtag

+ Skön att bära på ryggen

Nackdelar

Rullhandtaget tar plats i väskan


3. Thule Landmark 40L – Bästa reseryggsäcken 40L

reseryggsäck 40 liter
 • Checkas in som handbagage på flyg
 • Smarta fack
 • Hårt skyddande fack på ovansidan

Thule Landmark 40 L är en reseryggsäck för kortare resor där du inte behöver ha med dig så mycket packning men där du ändå får plats med det nödvändigaste.

Det som är så smidigt med denna reseryggsäck är att du kan checka in den som handbagage på flyget vilket gör att du slipper långa in-checknings köer och att vänta på din väska när du nått din destination.

Ryggsäcken har flera smarta och dolda fack, ett topplock där dina värdesaker ligger skyddat men enkelt för dig att komma åt.

Vi tycker allt är bra med Thule Landmark 40 L men ska du på en längre resa så rekommenderar vi att du kollar på en större ryggsäck.

Den här reseryggsäcken passar dig som: Vill ha en smidig ryggsäck men ändå få plats med det nödvändigaste. Passar bra för korta resor som weekend resor.

Fördelar

+ Kan checkas in som handbagage

+ Smidig

+ Bra fack

Nackdelar

För liten om du ska på längre resa


4. Osprey Fairview 55 – Bästa reseryggsäcken för dam

reseryggsäck för dam
 • Ventilerande mech på ryggen
 • Enkel att justera
 • En dagsryggsäck medföljer

Osprey Fairview 55 är en reseryggsäck på 55 L och är speciellt anpassad för tjejer. Det här är en smart reseryggsäck med flera bra funktioner och med en medföljande dagsryggsäck på 13 liter.

Ryggsäcken är väldigt smidig att resa med och känns inte alls otymplig att bära. Det vi tycker är extra bra med just denna reseryggsäck förutom alla smarta fack och hur skön den är att bära så är det ventilationen som är på ryggen. Trotts varmt väder och en ryggsäck på ryggen så ventilerar den bra och du slipper känna dig blöt och klibbig på ryggen.

Du har även möjlighet att låsa ihop dina dragkedjor med ett lås om du ska checka in din ryggsäck. Det gör att ingen kommer in i din ryggsäck men också att dina dragkedjor inte går upp av misstag när den transporteras.

Den här reseryggsäcken passar dig som: Vill ha en reseryggsäck som är anpassad för dam. Den passar dig som vill resa smidigt och ha koll på din packning.

Fördelar

+ Smidig att resa med

+ Lätt att justera för en bra passform

+ Låsbara dragkedjor

Nackdelar


resa med ryggsäck

Saker att tänka på när du köper en reseryggsäck

 • Storlek- Hur stor reseryggsäck behöver du? Ska du resa långt och vara borta länge eller ska du på en weekendresa? Välj storlek för ditt ändamål. Det finns ryggsäckar som är allt från 40-120 L.
 • Passform – En reseryggsäck ska sitta bekvämt och skönt på ryggen ha breda och stabila axelremmar. Eftersom ryggsäcken kommer att vara stor och aningen tung så är det bra att den har ventilation på ryggen.
 • Hur många fack? – Det är bra om reseryggsäcken har flera olika fack så att du kan separera din packning och ha mer ordning på dina saker.
 • Material – Välj en reseryggsäck i ett slittåligt material och i bra kvalité det gör att du kommer kunna använda ryggsäcken länge men också att den klarar av att stå/ligga på marken utan att riskera att det går hål i den. Också bra om materialet är vattenavvisande.
 • Vadderade bär remmar – Det är viktigt att din reseryggsäck har vadderade axelremmar och att midjebältet är brett och vadderat för att göra det så enkelt och bekvämt för dig att bära under resan.

Hur stor reseryggsäck ska man ha?

Du ska en reseryggsäck som rymmer din packning och som du orkat bära. Men du får också tänka på hur stor eller liten du själv är. Tjejer som oftast är mindre än vad killar är bör inte ha en den största ryggsäcken på 90 L. Det blir tungt och osmidigt för en tjej att bära runt på en sådan stor ryggsäck.

Är du tjej så kan du välja en reseryggsäck som är från 40-65L beroende på hur mycket packning du behöver. En kille kan ha en reseryggsäck på 55-90L.

Hur ska en reseryggsäck sitta?

En reseryggsäck ska sitta skönt och bekvämt på dig. Du kan enkelt justera så att den passar din längd och storlek. Ryggsäcken ska sitta tight mot ryggen så att den inte gungar från sida till sida när du går den kan då upplevas tung.

Börja alltid med att lossa på alla remmar så att de är lösa det gör att du inte har några referenser att gå på och kan ställa in ryggsäcken bekväm att passa just för dig.

 • Börja med att ställa in ryggplattan efter din längd. Den går att justeras upp eller ner.
 • Ta på dig ryggsäcken och justera axelremmarna dra åt de så att de sitter nära kroppen.
 • Nu ska midjebältet gå över dina höftben. Spänn åt så att att midjebältet sitter på plats.
 • Spänn och justera så att du känner att ryggsäcken sitter stadigt och stabilt på din rygg.

När du fått ryggsäcken på plats så ska den inte kännas tung och den ska sitta nära kroppen utan att gunga.

Varför välja en reseryggsäck istället för en vanlig resväska?

Det är smidigare att resa med en reseryggsäck och du har alltid dina händer fria. Det finns flera fördelar med att välja en ryggsäck istället för en resväska.

Men är du ändå osäker på att resa med en ryggsäck för att det ska kännas tungt eller att det ska bli för varmt så kan du välja en reseryggsäck som har hjul. Då får du en blandning av en ryggsäck och resväska i ett.

Fördelar med att resa med ryggsäck:

 • Du har händerna fria
 • Du tar dig lättare fram
 • Vissa reseryggsäckar kan du ha som handbagage (40L)
 • Flera smarta fack så du kan separera dina saker från varandra
 • Passar alla

Kan man checka in en reseryggsäck på flygplatsen?

Ja det kan du. Du checkar in din reseryggsäck precis som en vanlig resväska. Många reseryggsäckar har så att du kan stoppa undan axelremmarna så att de inte fastnar i något på vägen eller blir förstörda när du checkar in ryggsäcken.

Reser du däremot med en ryggsäck på 40 L så kan du checka in den som handbagage. Men kolla alltid först med det flygbolag du ska resa med då vissa kan ha andra bestämmelser. Men oftast kan du checka in med en 40L ryggsäck som handbagage.

hur packar man en reseryggsäck

Ska man ha en reseryggsäck med hjul eller utan?

Det är helt upp till dig vad du gillar. En reseryggsäck med hjul kan du välja själv om du vill bära den på ryggen eller rulla. Fördelar med en reseryggsäck med hjul är att om packningen känns tung eller du vill vila så kan du välja att rulla ryggsäcken i stället vilket är smidigt.

Nackdelen med en ryggsäck med hjul är att rullhandtaget (teleskopskaftet) tar mycket plats i själva ryggsäcken vilket gör att du inte kan packa så mycket som du önskar.

Hur packar man en reseryggsäck?

Det bästa är att använda sig av packpåsar eller packkuber för att få ordning i packningen. Gärna att de är i olika färger eller är genomskinliga så att du enkelt vet vad du har packat i dom.

För att få plats med allt du vill ha med så är det bra att rulla dina kläder det ger dig mer plats i ryggsäcken och du ser enkelt dina kläder utan att behöva röja runt i ryggsäcken och det blir oordning.

Dina värdesaker och andra prylar du behöver komma åt snabbt och enkelt packar du i toppfacket eller annat ytter fack som finns på ryggsäcken. Behöver du göra ett ombyte under resan t.ex. klä dig svalare eller varmare beroende på destination så har du de kläderna lättillgängligt och högst upp i din packning.

vilken storlek på reseryggsäck

Kan man tvätta en reseryggsäck?

Nej du kan inte tvätta en reseryggsäck i tvättmaskinen men du kan torka av den med en fuktig trasa om du fått en fläck på den. Det bästa är att vädra din ryggsäck om den skulle lukta eller om den legat nerpackad en längre tid.

Därför rekommenderar vi att du köper en reseryggsäck i en mörk färg t.ex. svart, mörkblå eller mörkgrön. En mörk färg på ryggsäcken gör att fläckar inte syns lika tydligt och den kommer se fräsch ut längre.

Varför du bör köpa en bra reseryggsäck

Det är mycket friare att resa med en ryggsäck än en resväska. Även om den kan packa lika mycket som en resväska så tar den inte lika mycket plats då den inte är lika kantig som en resväska.

Du tar dig enkelt fram på flygterminalen eller på tågstationen samtidigt som du har båda händerna fria. Det är otroligt bekvämt att resa med en ryggsäck.

3 fördelar med att ha en bra reseryggsäck

 • Smidigt
 • Enkelt
 • Fria händer

Vanliga frågor om reseryggsäckar

Vad finns det för storlekar på reseryggsäckar?

Allt från 40-120 L finns. Välj storlek efter hur länge du tänkt varar borta men tänk också på att om du är liten att inte ta en alldeles för stor ryggsäck. Du ska klara av att bära den.

Kan man laga en reseryggsäck som det gått hål i?

Ja du kan snabbt lag hålet med en bit silvertejp.

Vad kostar en reseryggsäck?

Allt från 900-3000 kr. Priset beror på vilken storlek, märke och material.

Vilken är den vanligaste storleken på en reseryggsäck?

65 liter är den vanligaste storlek att ha när man reser och passar alla kille som tjej.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva rest mycket både med flyg och tåg och därför har vi hunnit med att prova på en del reseryggsäckar genom åren. Med den erfarenhet vi har och de olika ryggsäckar vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa reseryggsäckarna.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram de mest populära reseryggsäckarna som flest rekommenderar och använder. Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av ryggsäck även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här.


Lämna en kommentar