Smarta saker till resan – 14 grymt bra reseprylar!

Är du en person som lever för att resa och vill att livet på resande fot ska vara så smidigt som möjligt? Då måste du kolla in vår lista på resetillbehör, prylar och smarta saker till resan…

Vi vet själva hur stor skillnad en liten pryl kan göra i vissa situationer men samtidigt finns det inget jobbigare än att släpa på för mycket packning. Vi måste alltså hitta de ultimata reseprylarna som är små och smidiga och så bra att de är värda att ha med när man reser…

Inlägget innehåller annonslänkar

1. Bagagevåg

Bagagevågen är en riktigt smart pryl att ha med sig eftersom den trots sin storlek kan göra resan mycket billigare. Att ha övervikt på flyget kan kosta tusenlappar och om du har en stor resväska är det ganska lätt att du hamnar över den tillåtna vikten för ditt bagage.

Om du har tänkt att shoppa när du är iväg och reser så kan det faktiskt vara värt att ta med en bagage våg så du har koll på väskan vikt inför hemresan. Den här bagagevågen från Kikkerland är grymt bra och billig!

2. Packpåsar/Packkuber

Om du vill få bättre ordning i din packning och få ner volymen på väskan är det packpåsar du ska ha. Om du vill ha ännu bättre koll på dina saker så bör du kolla in packkuber som verkligen fixar ordning på kläderna i väskan.

Själva tycker vi både fungerar perfekt för att få ordning i väskan och om du vill ha den smidigaste lösningen kan du kolla in de här packpåsarna från Urberg. De är extremt lätta och tar ingen plats i väskan när de inte används.

packa för tågresa till venedig

40% rabatt hos Resväskor.se!

Passa på att köpa resväskor & reseprylar – upp till 40% rabatt!

3. Nackkudde/Resekudde

Att resa utan en bra nackkudde är ingen bra idé. Det finns helt enkelt ingen bra förklaring till att skippa den.

Beroende på om du måste hålla packningen lätt eller om du är ute efter största möjliga komfort för en långresa finns det flera att välja på. Vill du läsa mer så har vi skrivit ett inlägg om de bästa resekuddarna här.

4. Sovmask

Alla vet nog om det innerst inne, en sovmask är en sak vi måste ha när vi reser om vi ska få en bra sömn, trots det är det många som reser utan en. Gör inte det!

Det finns riktigt bra sovmasker för väldigt lite pengar och de gör sömnen på resan 100 gånger bättre. Själva använder vi den här från Cocoon och vi kan ärligt säga att den är riktigt bra!

5. Öronproppar

Att störas av irriterande ljud kan förstöra vilken sömn som helst och förvandla en annars underbar dag till en jobbig upplevelse. Gör inte misstaget att resa utan ett par öronproppar i fickan, det är dessutom listans billigaste resepryl.

De tar lite plats och det finns därför ingen anledning att inte ha med de när du reser. Egentligen räcker det med några enkla öronproppar och det är definitivt bättre- och smartare än att inte ha några alls.

6. Resehögtalare

För oss är musik viktigt och speciellt när vi reser. Att kunna slå på lite musik på balkongen med ett glas vin i handen höjer upplevelsen rejält!

Däremot vill vi inte släpa med oss onödigt tunga grejer i väskan så det är viktigt med en liten och smidig resehögtalare. SONY SRS-XB01 är en perfekt resehögtalare eftersom den är både liten, vattentät och har bra ljud!

7. Powerbank

Om du är ute och backpackar eller tågluffar så kan det vara riktigt skönt med lite extra batteri i form av en powerbank. Du vet aldrig riktigt när du kan ladda dina saker och ofta har tågen inte tillräckligt med uttag så att alla kan ladda sina mobiler och datorer.

8. Vajerlås

När vi har varit och tågluffat så har det ibland inte funnits plats för våra väskor ovanför sätena. Då har vi blivit tvungna att ställa våra väskor i bagageförvaringen vid dörrarna.

Det är inga problem med det men det jobbiga är att det är just vid dörrarna och om man somnar, vilket man nästan alltid gör på tåget.

För att slippa oroa sig för att någon bara ska slita med sig väskan är det enkelt fixat med ett vajerlås som gör att man kan fästa väskorna i någon stång eller nåt annat bara.

9. Kortlek / Spel

Vad är en långresa utan en kortlek? Den kan bli ganska seg och tråkig så ta inte den risken, packa med en kortlek på resan! Vi kör ofta på en vanlig hederliga gammal kortlek och varierar mellan finns i sjön, vänd tian etc.

10. Fällkniv/Multiverktyg

Fällkniven är ovärderlig för oss på resan, den skär frukt, avocado, öppnar förpackningar och skruvar upp vinkorkar. Utan en fällkniv så skulle våra resor bli både tråkigare- och jobbigare.

När du väljer en fällkniv så rekommenderar vi en liten men tillräckligt stor för ”att kunna” dela en frukt, inte större än så. För det första så kan det vara olagligt med för stor kniv och sen behövs det inte. Oftast räcker en liten fällkniv bra och väger mindre i väskan.

11. Portabel tvätt

Om du reser under en längre period och inte har tillgång till tvättmaskin eller tvättservice så kommer at du att bli tvungen att tvätta dina kläder för hand på resan.

Du kan då antingen skaffa en Scrubba Wash eller helt enkelt använda en vanlig drybag på 10-15l. Självklart kan du också tvätta i handfatet men vi rekommenderar verkligen något av tidigare nämnda alternativ då det går enklare- och fortare.

12. Smart förvaring för kontanter

Var rädd om dina kontanater när du reser, har du otur är det någon som vill stjäla dina pengar. Ett smart alternativ för att skydda kontanterna på resen är genom att använda ett midjebälte.

Det finns flera olika smidiga midjebälten som du använder under kläderna för att de inte ska synas och de rymmer inte mycket mer än kreditkort och sedlar.

13. Handsprit / Alkogel

Handsprit är riktigt skönt att ha med sig när man är ute och reser speciellt när man inte har tillgång till handfat att tvätta händerna i. Det skyddar dig mot bakterier och virus och håller dig fräsch.

Tänk på flygbolagens riktlinjer när det gäller mängden du får ha med dig på flyget. Om du har en liten flaska så är det inga problem, dessutom är den smidig att ha i fickan eller i väskan.

14. Rese kit / Små behållare

Om du skaffar ett resekit med små behållare för schampo, hudlotion etc. så behöver du inte ta med dig mer än nödvändigt. De flesta behållare i ett resekit är i storlekar så att du även får ha dom på flyget.

Du sparar plats, men framförallt vikt. Det blir lättare i väskan och om du flyger riskerar du inte övervikt på samma sätt.

15. En resehandduk

Vi reste länge utan en resehandduk men sedan den dagen vi skaffade en kan vi inte vara utan den. Den väger mindre, packar bättre och torkar mycket snabbare än en vanlig handduk.

En bra resehandduk är alltså ett måste i en bra resväska. Om du vill veta vilka vi tycker är bästa ska du läsa inlägget om de bästa resehanddukarna.

Vad är smarta saker att ha med på resan?

Enligt oss är reseprylar som gör livet lättare samtidigt som de inte tar mycket plats riktigt bra resetillbehör att packa med. Även om sakerna gör nytta så vill vi ju inte att det ska innebära mer packning, då blir det inte bra ändå.

De reseprylarna vi har nämnt i den här listan tycker vi platsar riktigt bra efter de här kriterierna. De tar lite plats är lätta och gör resan så mycket enklare och mer avslappnad.

Hur ska man tänka för att packa smart till resan?

Tänk ”less is more”. Även om det låter klyschigt så det exakt så, det vanligaste misstaget är att vi packar med oss för mycket när vi reser vilket bara blir jobbigt. Vi behöver mindre prylar och saker än vad vi tror.

Däremot så kan du spara mycket tid, stress och utrymme på att välja saker som förenklar vardagen på resan, t.ex. packpåsar, en bra resehandduk och en bra bagagevåg.

Hoppas att du gillade våra tips på smarta saker att ha med på resan!

Lämna en kommentar