Bästa powerbank för vandring 2024 (4 BRA powerbanks)

Att hitta en strömkälla är svårt när du är ute och vandrar i flera dagar. För att slippa oroa dig över att mobilen ska ladda ur behöver du en powerbank.

Vi har alltid en powerbank med oss när vi vandrar eller reser långa sträckor där vi kan behöva ladda mobilerna. Att ha en laddad mobil är också nödvändigt om något skull hända.

En bra powerbank för vandring ska ha bra batterikapacitet för att kunna ladda mer än en gång, ha bra packvolym för att ta lite plats, vara lätt, ha mer än en utgångsport och ladda snabbt.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten

powerbank 20000Arctic Tern Powerbank 20.000
Powerbank med 20.000 mAh
trådlös powerbankGP Batterier GP Powerbank Qi 10w
Powerbank med trådlös laddning
powerbank med snabbladdningZendure A5 PD Portabele Charger
Powerbank med snabbladdning
tålig powerbankGP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0
Lätt powerbank

Den bästa powerbank med 20.000mAh är Arctic Tern Powerbank 20.000. Här får du en kraftfull powerbank som kan ladda flera enheter samtidigt. Ger flera laddningar och laddar snabbt. Passar om ni är fler som ska dela eller om du har fler enheter som behöver laddas.


Bästa powerbank med trådlös laddning är GP Powerbank Qi 10w. Förutom att du kan ladda trådlöst och slippa sladd så laddar den din mobil snabbt. Du slipper också vara orolig för att tappa den eller att mobilen glider av. Med gummiplatta och gummikanter ligger mobilen säkert och du får bra grepp.


Är du ute efter en powerbank som laddar upp din mobil snabbt och mer än en gång? Då kan Zendure A5 PD Portabele Charger vara något för dig. Perfekt om du vill ha en smidig powerbank när du vandrar lite längre. Packar bra och är lätt tillskillnad från de mer kraftfullare powerbanks.


En lätt och smidig powerbank för vandringen är GP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0. Här får du en powerbank som laddar din mobil upp till 3-4 gånger, är slittåg och greppvänlig. Tre utgångsportar finns om du vill ladda flera enheter samtidigt. Den orangea färgen gör att du lätt hittar den i packning.


Bästa powerbank (4 bra powerbanks för vandringen)

Vi tar alltid med oss en powerbank när vi är ute och vandrar. Det är både enkelt och smidigt att använda och vi slipper oroa oss för att mobilen ska laddas ur.

Vi använder oss av en powerbank som har en batterikapacitet på 20.000 mAh så att vi båda kan ladda våra mobiler iallafall två gånger.

I det här inlägget har vi listat 4 bra powerbanks du kan ta med dig på vandringen. Vi har även gjort en guide på vad som är bra att tänka på innan du köper en powerbank.


1. Arctic Tern Powerbank 20.000 (Bästa powerbank med 20.000mAh)

powerbank för vandring

Arctic Tern Powerbank 20.000 är en kraftfull powerbank som ger dig mer än en laddning och som kan ladda flera enheter samtidigt. En mobil tar cirka 2 timmar att ladda sig helt full. Finns även en inbygg lampa.

Det vi gillar med Arctic Tern Powerbank 20.000 är att den är lätt att packa i ryggsäcken, den tar lite plats vilket gör det lätt att få med sig. En annan bra sak är att den laddar snabbt.

Nackdelen med Arctic Tern Powerbank 20.000 är att den är tyngre än de andra powerbanks.

Det här är en powerbank som passar dig som: Behöver ladda mycket eller flera enheter samtidigt. Passar också om ni är flera som behöver dela på en powerbank.

Fördelar

 • Kraftfull
 • Flera uttag
 • Laddar snabbt
 • Lätt att packa

Nackdelar

 • Tung

2. GP Powerbank Qi 10w (Bästa powerbank trådlös laddning)

powerbank lätt laddning

GP Powerbank Qi 10w är en powerbank som du kan ladda trådlöst ifrån. Vill du ladda fler enheter så finns det även två uttag för det. Så totalt kan du ladda tre enheter samtidigt.

Det vi gillar med GP Powerbank Qi 10w är att du inte behöver ha med dig någon sladd om du bara ska ladda mobilen och om mobilen kan laddas trådlöst så klart. Super smidigt att slippa sladd tycker vi.

Nackdelen med GP Powerbank Qi 10w är att alla mobiler inte har Qi för att kunna laddas trådlöst med denna powerbank. Viktigt att du kollar upp det innan.

Det här en powerbank som passar dig som: Vill ladda trådlöst och slippa ta ha koll på sladdar under vandringen.

Fördelar

 • Laddar trådlöst
 • Går att ladda tre enheter samtidigt
 • Reptålig
 • Gummiplatta och kanter för bättre grepp

Nackdelar

 • Mobilen måste ha Qi

3. Zendure A5 PD Portabele Charger (Bästa powerbank med snabbladdning)

lätt powerbank

Zendure A5 PD Portabele Charger är en powerbank som snabbt laddar upp din mobil när du vandrar. En indikator på dosan visar att när du börjar ladda och när det är klart. En snygg och stilren powerbank som håller länge.

Det vi gillar med Zendure A5 PD Portabele Charger är storlek som packar bra i ryggsäcken. Sen så klart den snabba laddningen man får.

Nackdelen med Zendure A5 PD Portabele Charger är att den inte funkar för att ladda en surfplatta eller bärbar dator, det går långsamt och powerbanken räcker inte riktigt till för det.

Vill du ha en powerbank som klara av att ladda även bärbar dator och surfplatta bra rekommenderar vi att du kikar på Arctic Tern Powerbank 20.000 istället.

Det här är en powerbank som passar dig som: Ska iväg på längre vandring eller kommer vara från en strömkälla lite längre än en dag. Passar också dig som vill ha en snabb laddning.

Fördelar

 • Kraftfull (16.750mAh)
 • Snabbladdning
 • Stilren
 • Hållbar

Nackdelar

 • Funkar inte arr ladda dator från

4. GP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0 (Bästa powerbank Lättvikt)

powerbank som tar lite plats

GP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0 är en slittålig powerbank där du kan ladda tre enheter samtidigt om du vill. Klarar av att ladda en mobil upp till 3-4 gånger.

Det vi gillar med GP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0 är att den är greppvänligt och inte glider ur handen. Vi gillar även den orangea färgen som gör den lätt att se och hitta. Finns även i en diskret svart färg om du heller vill ha det.

Nackdelarna med GP Batterier GP Powerbank Voyage 2.0 är att den inte är snabb på att ladda upp mobilen om man jämför med de andra i inlägget.

Det här är en powerbank som passar dig som: Vill ha en smidig powerbank med dig på vandringen. Då den är både lätt och platt.

Fördelar

 • Prisvärd
 • 10.000 mAh
 • Lätt
 • Smidig

Nackdelar

 • Långsam laddning

att tänka på vid köp av powerbank

Saker att tänka på när du köper en powerbank

 • Storlek – När du vandrar vill du inte ha en powerbank som är för stor.
 • Vikt – Även vikten på powerbank är viktig för vandringen. Du vill inte bära på massa extra vikt.
 • Batterikapacitet – Hur många laddningar klara en powerbank att göra innan den behöver laddas upp. Kolla hur mycket mAh en powerbank har.
 • UtgångsportarHur många uttagsportar finns det och hur många behöver du. Är du ensam eller är ni fler som ska dela på en powerbank. Du kanske har fler enheter som behöver laddas?
 • Slittålig – Det är bra om en powerbank är slittålig speciellt när du har den på vandring. Så den klara av stötar och varierande väder.

Storlek på powerbank (Vilken är rätt?

Storleken på powerbank har betydelse när du vandrar. Du vill inte ha en för stor powerbank som tar upp mycket plats.

Nackdelen med att välja en för liten powerbank är att de inte har lika många laddningar och laddar långsammare.

Hur många dagar ska du vara ute och vandra? Hur många laddningar tror du att du behöver göra? Behöver du ladda mycket och ska vara ute flera daga och vandra är det bättre att välja en större powerbank med bättre batterikapacitet än en för liten.

Vikt

Även vikten är viktig att kika på när du ska välja en powerbank för vandring. Du vill inte ha för mycket extra vikt att bära på.

Det finns många bra powerbanks idag som inte väger mycket men som ändå har bra kapacitet för laddning. Men behöver du mycket batterikapacitet så kommer en powerbank att väga mer.

Batterikapacitet på powerbank

Batterikapacitet (mAh) på en powerbank berättar hur mycket den kan ladda. Ju högre kapacitet ju fler laddningar kan en powerbank gör och även snabbare.

För vandring om du bara ska ladda till en mobil behöver du inte ha så mycket mAh. Men är ni flera som ska dela på en powerbank behövs det en högre kapacitet.

En powerbank på 10.000 mAh räcker vanligtvis till ungefär fyra full laddningar av en smartphone. Exakt hur många laddningar 10.000 mAh räcker till är också beroende på vad mobilen har för kapacitet. Så antal laddningarna kan variera.

Hur många utgångsportar finns

Det är bra om du har koll på hur många utgångsportar det finns från powerbank beroende på hur många ni är som ska ladda eller om du behöver ladda fler enhet son dator eller kamera samtidigt.

Det är också bra och kolla så portan passar dina enheter så du slipper bära med dig en adapter också. Många powerbank kan du även ladda trådlöst vilket gör att du slipper ha koll på sladdar också.

Slittålig

En tålig powerbank är det bästa att ta med sig på vandring då vädret variera och det kan vara både kallt och blött ibland.

Endel stötar bör den också tåla eftersom den ligger i en ryggsäck bland andra saker som kan trycka och klämma. Skulle vara tråkigt om en powerbank inte fungerar när du behöver använda den.

hur använder man en powerbank

Hur använder man en powerbank?

Du börjar med att ladda upp en powerbank fullt. Du kan ladda den genom en USB kabel som du kopplar till ett eluttag, dator eller annan enhet den kan få ström ifrån. Enklast är att ladda den från ett eluttag.

Nu kan den förse din mobil med ström när du behöver ladda. Är det en trådlös powerbank så lägger du bara mobilen på plattan så laddar den upp din mobil eller så kopplar du i din laddningskabel i powerbank. En powerbank fungerar som en strömkälla.

Hur stor powerbank behöver jag?

Det beror lite på vad du ska ladda och hur mycket du behöver ladda. Ju större powerbank du har desto kraftigare powerbank. Alltså du kan ladda fler gånger och dina enheter laddas snabbare tillskillnad från en mindre powerbank.

Powerbanks mellan 10.000-20.000 mAh räcker långt och du får många laddningar och snabb laddning. Sen får du avgöra hur mycket plats du har för en powerbank i din väska. Och behöver du bara göra en laddning räcker det med en mindre powerbank på 5000 mAh.

Ett tips är att kolla hur mycket kapacitet (mAh) din mobil har. På så sätt är det enkelt att ta reda på hur mycket mAh din powerbank behöver. Exempel: en mobil på 3500 mAh behöver 3500 mAh för en full laddning.

Ska du däremot ladda en bärbar dator, surfplatta eller kamera behöver du en kraftfullare powerbank på minst på 20.000 mAh.

hur snabbt laddar en powerbank

Hur snabbt laddas en powerbank?

Det kan ta allt från 5-10 timmar att ladda upp en powerbank helt full. Hastigheten varierar beroende på hur stor powerbank du har.

Att ladda den direkt ur ett eluttag gå snabbast medan om du laddar den från en solcell eller från en dator tar det lite längre tid. En större powerbank med högre mAh och tar längre tid att ladda upp en än mindre.

Hur vet man att en powerbank är fulladdad?

Det finns en indikator på alla powerbanks som talar om när den är fulladdad. Då brukar lampan ha ett fast sken i ställer för ett blinkande när den är klar.

Hur länge håller en powerbank

Det är lite olika beroende på powerbank men vanligast är att den klarar av att laddas upp minst 500 gånger innan kapaciteten börjar bli sämre och de tappar sin kraft.

En powerbank fungerar som ett batteri och ett batteri håller inte en livstid, tyvärr. Därför är det bra om du byter ut din powerbank efter några år.

För att kunna använda din powerbank så länge som möjligt, ladda den alltid full vid varje laddning så att den får bli klar.

fördelar med powerbank

Vad är fördelarna med en powerbank

Med en powerbank behöver du aldrig oroa dig för att batteriet ska ta slut på mobilen eller andra enheter. En powerbank är smidig att ta med sig vart du än ska och får plats i väskan eller ryggsäcken.

Är du på resande fot eller vandrar där du inte har tillgång till ström är en powerbank toppen att ta med sig när du behöver ladda.

3 fördelar med en powerbank

 • Liten
 • Klara att ladda upp bland annat mobil, dator och surfplatta
 • Enkel att använda

Vanliga frågor om powerbank

Vad kostar en powerbank?

En powerbank kostar mellan 300-5000kr. Ju mer kraft och kapacitet en powerbank har ju dyrare blir det.

Hur många laddningar klara en powerbank av?

Beror helt på vad din powerbank har för batterikapacitet (mAh) och vad din mobil eller andar enheter har för kapacitet. Vi var inne på det tidigare i inlägget men en powerbank på 10.000 mAh klarar att göra cirka 3-4 mobilladdningar beroende på vad din mobil har för mAh. En powerbank på 5000 mAh räcker till en laddning.

Är en powerbank vattentäta?

Nej de är de inte. Vissa powerbanks klarar av vattenstänk med det är inte mer än så. Så se till att hålla den skyddad från vatten.

Kan man ladda en powerbank med en annan powerbank?

Ja det kan du. Så länge det finns USB-uttag är det inga problem med att ladda upp en powerbank med en annan powerbank.


Hur vi har sammanställt informationen

Vi har själva vandrat och rest mycket och varit i behov av att kunna ladda mobilen när vi inte haft tillgång till en strömkälla och därför har vi hunnit med att prova på en del powerbanks genom åren.

Med den erfarenhet vi har och de olika powerbank vi har testat har vi tillsammans med recensioner, tester och omdömen på nätet gjort en övergripande sammanställning över de bästa powerbanks.

Vi tycker att det blir ett mer korrekt test genom att väga in andra åsikter och tester för att på så vis få fram den mest populära powerbank som flest rekommenderar och använder.

Vi hoppas att vårat inlägg kunde hjälpa dig i ditt val av powerbank även om du inte valde någon av de vi rekommenderat här!


Lämna en kommentar