Att göra i Köpenhamn – 37 tips för en weekend i Danmark

Vill du få tips på saker som går att göra i Köpenhamn? Vi älskar den här stan och det finns det många roliga och intressanta saker att göra här.

Köpenhamn som är Danmarks huvudstad har en intressant historia och är en fin stad som erbjuder många aktiviteter och sevärdheter. När vi var här i somras passade vi på att skriva den här guiden med 37 tips på saker att göra i Köpenhamn.

Läs vidare och hitta dina favoriter!

Inläggets innehåll

1. Promenera i Nyhavn måste du göra i Köpenhamn

Du har säker sett bilder på den det pittoreska området med en båthamn och färgglada hus i olika färger på någon bild. Vi kan bara säga att det är lika vackert om inte vackrare på riktigt.

Här kan du ta en öl eller äta lite på någon av alla uteserveringar som ligger längs vattnet. Om du prickar en soligt och varm dag är det magiskt!

Nyhavn är populärt både bland danskar, svenskar och turister och om vi bara fick välja ett av alla saker att göra i Köpenhamn, så skulle det bli ett besök i Nyhavn.

2. Shopping på Ströget (Strøget)

att göra i köpenhamn ströget

Om du är ute efter shopping på ditt besök i Köpenhamn så ska du bege dig till shoppinggatan Ströget. Ströget är sedan 1962 helt bilfri vilket gör det väldigt skönt att promenera runt där.

På sommaren besöks Ströget av en kvarts miljon turister och hela gågatan blir som en underhållningsplats med gatustånd.

Det sköna med den här gatan är att om du kommer till Köpenhamn med tåg så kan du gå på Ströget hela vägen från Centralstationen, via Kongens Nytorv hela vägen bort till Nyhavn. På så sätt slipper du biltrafikerade gator hela vägen.

Ströget är ju en turistgata så om du vill shoppa souvenirer är det inga problem. Om shoppingrundans mål är mer exklusiva kläder ska du dock gå till delarna runt Kongens Nytorv, där hittar du Ilium och Gallerian Magasin.

UPP TILL

43% RABATT PÅ RESVÄSKOR.SE!

(annons)

3. Köpenhamns Tivoli

En sak som inte går att missa i Köpenhamn om du kommer med tåget är Köpenhamns Tivoli som ligger mitt emot Centralstationen.

Tivolit i Köpenhamn öppnades 1843 och är väldens näst äldsta nöjespark. Det är fullt av åkattraktioner, musik, restauranger och lockar över 4 miljoner besökare varje år. Det gör att det är Danmarks mest besökta turistmål!

Oavsett om du är ett kompisgäng eller här med barnen så känns tivolit som en given sak att göra i Köpenhamn, speciellt eftersom det ligger så centralt.

Öppettider och inträde på Köpenhamns Tivoli

 • Söndag-Torsdag Klockan 11-23
 • Fredag – Lördag Klockan 11-24
 • Inträde 405DKK (Inträde och obegränsad åkning, Vuxen)

4. Besöka Carlsbergs bryggeri

Något som säkert alla känner till är Carlsbergs öl och det är nog många som även vet att den är från Danmark. Det som alla kanske inte känner till är att de har sitt bryggeri i Köpenhamn och att det är möjligt att gå på ölprovning där.

Så, om du besöker Köpenhamn och har lite extra tid bör du boka in en ölprovning på Carlsbergs bryggeri.

Ölprovning på Carlsbergs bryggeri

Om du vill kan du passa på att göra en ölprovning på Carlsbergs bryggeri. Öl provningen tar runt 2 timmar och du får bland annat testa 6 sorters öl, få rundtur i bryggeriet och lära dig om maltsorter, bryggning och tappning.

5. Gå runt i Christianshavn

saker att göra i köpenhamn

Det mysiga området Christianshavn med hus från 1600-talet kallas även ”lilla Amsterdam” eftersom den inspirerats av holländska kanalstäder. Dert är verkligen fina färgglada hus här och mysigt att bara promenera runt.

Du kan äta på en restaurang, ta e kaffe på ett flytande fik eller Klättra upp i Vor Frelsers Kirke som är 90 meter högt. Därifrån har du en riktigt bra utsikt över Köpenhamn.

En känd del av Christianshavn är de öar som tillsammans bildar Christiania. Så när du ändå är i krokarna är det klart att du ska…

Vill du spara 400kr på AirBnb? Vi har en rabattkod på 400kr som finns i inlägget vi skrivit om boende via AirBnb!

6. Besöka Christiania

Christiania bildades 1971 efter att hippies tog över ett gammalt militärområde. Med mer än en miljon besökare varje år är det här det näst populäraste turistattraktionen efter Tivolit.

Här ägs byggnaderna gemensamt av de omkring 1000 invånarna som bor här. Det är ett färgstarkt område med väggmålningar, gott om caféer och små handelsstånd.

Hela området är byggt som en del utanför samhället och på grund av det man jobbat hårt med att försöka ta över området och rusta upp det utan framgång. Det är en riktigt cool upplevelse och definitivt en sak som måste upplevas när man är i Köpenhamn!

OBS! Tänk på att det är fotoförbud på vissa ställen!

7. Testa Smørrebrod

att göra i köpenhamn smörrebröd

Om vi tänker på Danmark så tänker man på Smörrebröd. Ett smörrebröd är svårt att definiera exakt men enkelt förklarat är det ett grovt fullkornsbröd med en stor variation av pålägg.

Det som sticker ut med Smörrebröd är att påläggen utgör majoriteten av själva ”mackan”, det är med andra ord mer pålägg än bröd. Ett smörrebröd äter man med kniv och gaffel och inte med händerna som de flesta andra mackor.

Om du vill äta smörrebröd på ett ställe som är populärt bland danska ska du gå till Restaurant Schønnemann. Restaurant Schønnemann öppnade 1871 och har ett brett utbud av smörrebröd med priser från 50 danska kronor.

8. Bada vid Amager Strandpark

Något riktigt unikt med Köpenhamn är Amager Strandpark vilket är en 4km lång sandstrand vid en ”lagun” utanför stan.

Vid Amager strandpark är det populärt att bada på sommaren men även vindsurfare och kitesurfare gillar det här området.

9. Gå på loppmarknad i Köpenhamn

Det finns ånga loppmarknader i Köpenhamn men de två största är Den Blå Hal och Remisen. Här nedan för kan du läsa mer om Köpenhamns två största loppmarknader.

Loppmarknaden Den Blå Hal

Loppmarknaden Den Blå Hal som är över 2000m2 stor har öppet året runt och här kan du handla konst, möbler, porslin och glas.

 • Öppettider: Varje helg kl: 10-16
 • Inträde till De Blå Hal kostar 10 danska kronor
 • Gratis parkering utanför
 • Ta dig hit med buss: 2A, 40, 77 och 78

Adress: Ved Amagerbanen 9, 2300 København S

Loppmarknaden Remisen

På inomhusloppisen Remisen kan du hitta vintagesaker, kläder, leksaker och böcker. Remisen ligger vid Trianglen i Østerbro.

 • Öppet: Lördagar och söndagar (Kolla i förväg då det inte är öppet alla helger)

10. Den Lille Havefrue

Om du vill hitta det ultimata foto objektet i Köpenhamn så är det Den Lille Havefrue du ska gå till. Här samlas det turister i mängder för att ta ett kort eller en Selfie med Den Lille Havefrue.

För att komma hit kan du antingen ta en lite längre promenad från Köpenhamns centrum, åka buss, hyra en elscooter eller varför inte hyra en cykel. Den Lille Havefrue ligger längs strandpromenaden.

11. Strosa runt på Langelinekajen

Om du går vidare efter Den Lille Havefrue så kommer du till slut till langeline och båthamnen. Det här är ett grymt mysigt område med båtar, caféer, och glasskiosker.

Något vi rekommenderar vid bra väder är att köpa med lite goda ostar, vindruvor, vin och charkuterier och ha en picknick här. Förutom att det är grymt mysigt så sparar det också pengar på resan. Längst ut på piren kan du se hela vägen till malmö.

12. St. Albans Church

köpenhamn kyrka

På promenaden tillbaka in mot Köpenhamns centrum från Den Lille Havefrue kommer man till St. Albans Church. St. Albans Church är en grymt fin stenkyrka byggd på 1800-talet.

Framför kyrkan är det fontäner och en staty samt välskötta gräsmattor.

13. Gratis guidad vandringstur

Som i de flesta Europeiska städer kan du även i Köpenhamn gå på en gratis guidad tur med en turistguide. Turerna utgår från centrum och pågår vanligtvis i två timmar.

På turen får du lära dig mer om Köpenhamns historia och samtidigt uppleva och se sevärdheter i stan. Läs mer om du gratis turerna på Copenhagen Free Walkingtours.

14. Båttur på Köpenhamns kanaler

Upplev Danmark från en båt på kanalerna. Båtturerna brukar pågå runt en timme och utgår från Ved Stranden och Nyhavn.

Du kommer bland annat se 1600-tals området Nyhavn, Den Lilla Havefrue, slottet Amalienborg och Christiansborgs slott.

 • Pris för båttur: 140kr

15. Hyr en kajak i Köpenhamn

Köpenhamn har en riktigt härligt kanalsystem i staden och det går att se mycket fina saker från vattnet, så varför inte hyra en kajak?

För att hyra kajak måste du vara 18 år gammal och för en havskajak krävs IPP 2 eller BCU 2 certifikat. Kajak kan du bland annat hyra hos Kayakrepublic.dk.

Priser för att hyra kajak i Köpenhamn

TypPris 1hPris 4h
Single195DKK475DKK
Double295DKK645DKK
Havskajak145DKK225DKK (2h)

I priserna för kajak ingår flytväst, paddel, våtdräkt och drybag.

16. Hyr en motorbåt (GoBoat)

En GoBoat har plats för upp till 8 personer och är en motorbåt som drivs av en elmotor, riktigt skönt för att glida runt i kanalerna alltså.

Packa med lite matsäck och se Köpenhamn från vattnet. Det är ett perfekt sätt att se arkitekturen och alla fina byggnader på, speciellt i bra väder. Det krävs inga certifikat eller körkort för att köra en Goboat.

Priser för att hyra båt i Köpenhamn

1h2h3h
449DKK799DKK1049DKK

17. Matmarknaden Torvehallerne

Matmarknaden Torvehallerne är en polulär matmarknad som består av ungefär 60 småbutiker och även klassisk street food. Ytan för maknaden är på hela 7000 kvadratmeter!

Här är det full gång på både dagen och kvällen så ta en lunch, middag eller bara något att dricka! Torvehallerne är definitivt att lägga till på listan av saker att göra!

 • Vart? Nørreport Station, Frederiksborggade 21.

..men vi bjuder på två matmarknadstips till!

The Bridge Street Kitchen

Skaparna bakom den trendiga matmarknaden Paper Island startade upp The Bridge Street Kitchen efter att Paper Island (Papirøen) var tvungen att läggas ned.

The Bridge Street Kitchen Ligger mitt emot det pittoreska Nyhavn om du går över hamnbron och är Köpenhamns minsta matmarknad. Här bjuds du på exklusiv streetfood blandat med ”Craft beer”.

Den här matmarknaden är verkligen cool och annorlunda, speciellt läget vid vattnet och utseendet. Det här är en lyxig matmarknad.

Matmarknaden Reffen

Den ekologiska matmarknaden Reffen är en grymt cool matmarknad som ligger på Refshaleøn i Köpenhamn. Om rådet är byggt av förgglada containrar och ligger precis vid vattnet.

Reffen har en total yta på 10.000m2 om man räknar med utomhusytan vid vattnet. Om du vill veta mer kan du kolla in deras hemsida Reffen.dk.

Du kanske även är intresserad av en matmarknad i Budapest?

18. Slottet Amalienborg

slottet amalienborg

Slottet Amalienborg är den danska kungafamiljens residens på vinterhalvåret. Egentligen är det fyra byggnader som ligger runt det 8-kantiga torget Amalienborg.

Intressant fakta: I Amalienborg har filmerna En Kongelig Familie, Enough Rope with Andrew Denton, Borgen och Zulu Royal spelats in.

Vaktavlösningen på Amalienborg

En populär sak att göra i Köpenhamn bland turister är att se vaktavlösningen vid Amalienborg. Vaktavlösningen sker kl: 12.00 varje dag.

 • Adress: Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K

19. Besök Nöjesparken Bakken

Bakken, eller Dyrehavsbakken som det egentligen heter är ett stort nöjesfält norra Köpenhamn (1,5 mil utanför centrum). Bakken är världens äldsta nöjespark och invigdes 1583.

Här finns klassiska nöjesattraktioner som radiobilar, lustiga huset, spöktåg, karusseler och berg och dalbana. Höjdpunkten är dock berg och dalbanan i trä från 1932 som på den tiden var Europas högsta berg och dal bana.

Utöver det ovan nämnda finns det spelhallar, åkattraktioner för barnen och över 2o stycken ölkaféer.

Öppettider och inträde på Nöjesparken Bakken

 • Inträde: Gratis!
 • Öppet: Vår till höst

20. Kastellet i Köpenhamn

Kastellet i Köpenhamn är en av de bäst bevarade fästningarna i Europa och blev färdigbyggt 1664. Det är grymt fint här med välskötta gräsmattor, kullersten och vallgravar runt om.

Här passar det perfekt att ta en promenad eller löptur på gångbanan runt Kastellet. Att gå tunt tar ungefär en halvtimme och det finns gratis toaletter.

21. Hyr en cykel i cykelstaden Köpenhamn

Om det är något vi verkligen har lagt märke till i Köpenhamn så är det att det verkligen är en cykelstad. Alla cyklar, vart dom än ska, vi gillar verkligen det!

Köpenhamn är som gjort för att cykla med bra cykelvägar och det är kanske det som gör att så många cyklar här. Köpenhamn har nästan 40 mil cykelbanor och är utnämnd till världens bästa cykelstad två gånger av hållbarhetssajten Treehugger.

Du kan hyra cykel antingen hos en lokal cykelfirma eller så tar du bara en av alla cyklar som är kopplade till en app vilket är grymt smidigt. Du laddar bara ner appen och betalar.

 • Att hyra en cykel i Köpenhamn kostar runt 100kr per dag ( Donkey Republic) och är något billigare om du hyr lokalt av butik.

22. Ät en Brunch på Café Paris

En upplevelse vi verkligen kommer ihåg från Köpenhamn var brunchen vi åt på café Paris. Café Paris är ett riktigt mysigt litet café med ett fåtal sittplatser och en härlig stämning.

Vi satt vid barstolarna med utsikt mot gatan och det var riktigt mysigt att ära den magiskt goda brunchen som tillagats på beställning. Läs mer och se priser på cafeparis.dk.

 • En fransk brunch kostar kring 180kr per person här.
 • Adress: Store Kongensgade 116A, 1264 Copenhagen-K

23. Sagnlandet Lejre (Land of Legends)

Om du på riktigt vill uppleva stenåldern och vikingatiden ska du bege dig 40 minuter utanför stan till Land of Legends eller Sagnlandet Lejre som det heter i Danmark.

Land of Legends har allt från hyddor och från både stenåldern, järnåldern och vikingatiden. Du kan även testa på aktiviteter som att segla i stambåtar, hugga med stenyxa, tunnbrödsbakning och järnsmide etc.

En perfekt sak att göra i Köpenhamn om du vill leva som en viking med andra ord det passar perfekt om du har barn med dig!

24. Orstedsparken

orstedsparken i köpenhamn

Orstedsparken är ett grymt fint område alldeles i utkanten av Köpenhamn. Här kan man ta en promenad eller löprunda eller bara sätta sig på en parkbänk och njuta av de vackra omgivningarna.

Det finns flera delar av parken och vissa är lummig med dammar och andra välskötta gräsmattor med kanoner och omgivna av vallgravar. Det finns gratis toalett i området.

25. Tornet i Christiansborg

Om du vill ha den bästa utsikten över Köpenhamn ska du gå upp i tornet i Christiansborg. Det här är det högsta tornet i Köpenhamn och det är gratis att gå upp.

26. Underjordiska Cisterne-museet

Om du vill göra något riktigt annorlunda så ska du bege dig till Fredriksberg och gå på Cisterne-museet. Cisterne-museet består av stora underjordiska vattencisterner.

Här hålls bland annat utställningar och tillsammans med miljön i cisternerna blir det mäktigt.

27. Pubrunda

I Köpenhamn är det grymt populärt med pubrundor. Pubrundorna brukar pågå i 4-5 timmar där man besöker ett flertal barer med guide.

Pubrundorna kan se olika ut och en stor fördel är att du slipper köer på de ställen du besöker, det är extra skönt om ni besöker någon nattklubb.

 • En pubrunda kostar från 220kr.

28. Boxland (Containermarknad)

Boxland är som en marknad uppbyggd av fyrkantiga plåtcontainrar. Här finns det möjlighet att både äta, lyssna på musik och köpa prylar.

29. Fredriksborgs Slott

Fredriksborgs Slott ligger strax norr om Köpenhamn och passar perfekt för en dagsutflykt. Det här är Skandinaviens största renässansslott.

Förutom själva slottet så finns Nationalhistoriske muséet här och den imponerande slottsträdgården i barockstil. Här kan du spendera en dag med att kolla på saker fika på café Leonora.

30. Dragør

Om du har lite extra tid och orkar ta dig en bit utanför stadskärnan kan du besöka Dragör. Dragör är ett mysigt litet område med nåthamn och 1700-tals hus.

31. Det Kongelige Biblioteks Have (Det Kungliga Bibliotekets Trädgård)

Det Kungliga Bibliotekets trädgård är som det låter, det kungliga bibliotekets trädgård. Hit kan du ta dig om du bara vill slappna av en stund bland lummiga träd, gräsmattor och fontäner.

Den här parken är belägen mellan Christiansborgs slott och Det Kungliga Biblioteket på Slottsholmen.

32. Kødbyen (Köttbyn)

Köttbyn eller Kødbyen som det heter i Danmark serverar ekologisk och närproducerad mat. Det kallas Köpenhamns Meatpack District och här finns förutom gourmetrestauranger även en del nattklubbar.

33. Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium är ett häftigt rymdmuseum. Här har de sin utställning ”det aktiva universumet” som går igenom alla 8 planeter i vårat solsystem.

Något du inte vill missa här och som är lite av en höjdpunkt är en månsten som är en av världens största som går att se. Du kan även se på 3D film här.

34. Besök Botaniske Have

Ett stenkast bort från Nørreport hittar du Botaniske Have. Här finns det största växtsamlingen i Danmark och du kan komma hit bara för att läsa en bok, ta en promenad eller en kopp kaffe i caféet.

Det är väldigt fint här med väl underhållna stengångar, fina och spännande trädgårdar och flera växthus med massor av olika växter.

35. Köpenhamns äldsta butik

Gillar du te? I så fall måste du göra ett besök i Perchs Te-butik. Butiken ligger på samma plats sedan 1835 och man har behållet det mesta av karaktären i butiken sedan 1800-talet.

Det finns massor av olika tesorter och du kan även blanda ditt egna te.

36. Kartoffelrækkerne

Strosa runt i de här områdena och titta på fina husfasader. Här är det fullt med charmiga 1800-tals hur och byggnader.

37. Gå på museum i Köpenhamn

Det finns många muséer i Köpenhamn och vi listar några av dom med lite kort fakta här nedanför.

Storm P. Museet

Här ställer man ut framförallt skämtsamma teckningar från Danmarks främsta tecknare.

Ordrupgaard

Ordrupgaard är ett konstmuseum där du bland annat kan se konstverk från Gauguin och Monet. Stilen är fransk impressionism och dansk guldålder.

Glypoteket

Glyptoteket är ett konstmuseum som grundades av öl bryggaren Carl Jakobsen. Här finns samlingar av bland annat antik orientalisk och Egyptisk konst samt modern fransk impressionism. med Claude Monet, Edgar Degas, Vincent Van Gogh, och Paul Gauguin.

Dansk Jødisk Museum (Danska Judiska Muséet)

Det dansk-judiska muséet är ett museum där du får lära dig mer om de danska judarna. Det finns intressant konst, foton och föremål. Det utgår också guidade turer till viktiga platser under andra världskriget då Danmark var ockuperat.

Vikingeskibsmuseet (Vikingaskeppsmuséet)

Vikingeskibsmuseet i Roskilde är ett av Skandinaviens största vikingaskeppsmuseum. 5 vikingaskepp finns här och andra föremål från vikingatiden.

Frihedsmuseet (Frihetsmuséet)

Danmark drabbades under andra världskriget av Tyskarna till skillnad från Sverige. På frihetsmuséet kan man se historien för Danmark under den här tiden.

(OBS! Frihetsmuséet förstördes i en brand 2013 men kommer förhoppningsvis att byggas upp igen).

Att göra i Köpenhamn med barn

Den blå planet

Den Blå Planet har öppet varje dag året runt och är Norra Europas största Akvarium. Här har de alla olika sorters fiskar du kan tänka dig! Läs mer på denblaaplanet.dk/sv/.

CPH Gokart

CPH Gokart är en perfekt upplevelse att göra om man har barn som tröttnat på att gå runt i stan eller om man själv är sugen på lite fart. Banan är 580 meter lång och bilarna går i 80km i timmen. Det som är bra med den här gokart-banan är att barn får köra bara de har föräldrarnas tillstånd.

Åk på jakt efter jättar

Av återvunnet trä har Thomas Dambo gjort sex stycken stora jättar. De är utplacerade i skogarna kring Köpenhamn, men du behöver en bil för att kunna ta dig emellan dom.

Experimentarium

Experimentarium är ett stort ”science center” på fyra våningar. Här kan du bland annat gå på vattenutställningen eller rörelsebiograf där du rör dig, springer och hoppar med i filmen.

Bounce

Här har du en hel värld av mer än 100 trampoliner och airbags att leka loss i.

Gå på ett kattcafé

2014 öppnades Skandinaviens första kattcafé, Café Miao. Här kan du ta en kaffe, eller en bulle bland de keliga katterna.

Gå på Tivoli

Det finns flera Tivolin i Danmark, bland annat Tivolit i Köpenhamn och Bakken som vi tipsat om tidigare i det här blogginlägget.

Världsarv i närheten av Köpenhamn

 • Roskilde Domkyrka (1h)
 • Kronborg Slott

Övriga- byggnader och historiska platser i Köpenhamn

 • Churchill Parken
 • Marmorkirken
 • Kongens Nytorv

Priser i Köpenhamn

Överlag är det dyrt i Köpenhamn. Här nedanför kan du se generella priser för staden.

Öl (50cl) på restaurang/Bar80-90kr
Varmrätt på restaurang3-400kr
Big Mac & Co90kr
Kaffe på café35kr
Glass i butik, Magnum40kr

Boende i Köpenhamn

I Köpenhamn är det dyrt med boende så vår rekommendation om du vill komma billigare undan är att boka hotell eller AirBnb i tid. Vi använder oss av Booking, AirBnb och Hotels.com för att boka boende Köpenhamn.

Priser för hotell och AirBnb i Köpenhamn

Typ av boendefr. Pris/natt
1 rum i lägenhet/rum, Centralt1000-1500kr
Egen lägenhet, Centralt1500-2000kr
1 rum, 1 mil utanför centrum500-800kr

Hur reser man till Köpenhamn?

Till Köpenhamn kan du resa med flyg, tåg och bil. Läs mer här nedanför vad som gäller för de olika alternativen…

Flyg

Du kan flyga från Arlanda till Köpenhamn på 1h och 20 minuter och landar då i Kastrup. Från Skavsta tar det 1h och 11 minuter.

Tåg

Köpenhamns centralstation ligger riktigt centralt precis mitt emot Tivolit. Det gör att om du kommer hit med tåg så kan du gå till det mesta direkt från tåget.

Bil

Att åka bil från Sverige till Köpenhamn är enkelt via Öresundsbron. Du kan åka både med bil, husbil och motorcykel över Öresundsbron.

Priser för att åka över Öresundsbron

Typ av fordonBoka onlineBoka på plats
Personbil (max 6 m)495kr545kr
Husbil 6-10 m990kr1090kr
Husbil över 10 m1960kr2040kr
Motorcykel270kr295kr

Se priser för ytterligare fordon här.

Snabbfakta om Köpenhamn

Antal invånare1.320.629 (tätort)
ValutaDansk krona (DKK)
Rolig faktaDanmark är det lyckligaste landet i världen och
danskarna går aldrig mot röd gubbe!

Vanliga frågor om Köpenhamn

Hur är vädret?

I Danmark och Köpenhamn är vädret ungefär samma som i Skåne. Man har 170 regndagar om året så ett paraply eller regnjacka kan vara bra på resan hit.

Måste man ha pass när man reser till Köpenhamn

Även om det är passfrihet för nordiska medborgare i norden så kan det vara bra att ha med pass, id-kort eller körkort. Vi tar alltid med pass oavsett.

Vilken valuta har Köpenhamn?

I Danmark betalar man med Dansk krona.

Hur lång tid tar det att flyga hit?

Det tar 1 timme och 20 minuter att flyga till Köpenhamn.

Vad äter man för mat i Köpenhamn?

Maten man äter i Danmark är bland annat Röd Pölse, Smörrebröd, stekt fläsk, Frikadeller, Aebleflæsk och rågbröd.

Vilken öl dricker man i Köpenhamn?

Ölen man dricker i Danmark är bland annat Carlsberg, Mikeller och Tuborg.

Hoppas att du gillade det här inlägget om saker att göra i Köpenhamn. Om du undrar över något så tveka inte att skriva en kommentar!

Lämna en kommentar