Julklapp till skidåkare 2023 – 9 grymma skid-presenter!

Letar du en julklapp till en kompis eller bekant som är skidåkare? Vi vet att det kan vara svårt att komma på bra julklappar och är själva skidåkare, därför har vi skrivit ihop lite bra tips på presenter och julklappar som vi själva skulle uppskatta.

Som skidåkare finns det väldigt många bra prylar och utrustning som gör åkningen både roligare- och bekvämare. Allt från bra skidstrumpor, handskar, valla, skidglasögon och ett funktionellt underställ. Läs vidare och se om du hittar något som passar, vi har listat både billiga och lite dyrare förslag på uppskattade presenter.

Inlägget innehåller annonslänkar till Outnorth

1. Snygga skidglasögon

Ett par bra skidglasögon eller goggles som de också kallas är alltid uppskattat att få i julklapp som skidåkare. Det är ingen idé att köpa de billigaste utan satsa på ett par bra som verkligen kan användas i flera år fram över.

Vi tycker att det är viktigt att de är snygga och att man gillar färgen. Kolla därför av lite om personen föredra färgstarka eller mer diskreta glas på sina skidglasögon innan du slår till. Själva tycker vi att Oakley Flight Deck är grymt snygga!

Det finns flera anledningar varför det skiljer sig mellan ett par riktigt bra goggles och ett par billiga, läs vårat inlägg om de bästa skidglasögonen så ger vi lite tips på vad du ska tänka på.

Här kan du se vilka skidglasögon som är populärast hos Outnorth just nu!

2. Skidstrumpor i merinoull

Att ha ett par riktiga skidstrumpor i ett bra material tar skidåkningen till helt nya nivåer. Man slipper frysa, det andas och transporterar bort fukten och skavsår blir inte längre ett problem.

Den här julklappen kommer definitivt att bli uppskattad av din skidåkar-vän och är ett väldigt säkert kort, det enda du behöver ha koll på är storleken på foten innan du lägger din beställning.

Om du vill ha tips på bra strumpor så ska du kolla in vårat inlägg där vi gått igenom de bästa skidstrumporna, där får de flera förslag beroende på vilken budget du har.

3. Bra skidhandskar

Ett par riktigt bra skidhandskar ligger nog högt upp på önskelistan hos många skidåkare. Det här är något man kanske är för snål för att kosta på sig själv och att då få det i julklapp är ren lycka.

Hestra är definitivt företaget som ligger i framkant när det gäller handskar dör skidåkning och vi kan verkligen rekommendera Hestra Army Leather Heli Ski. Det är en handske i Gore-Tex och skinn, riktig lyx alltså!

Om du vill få fler förslag på handskar att lägga i julklappen kan du läsa vårat inlägg om de bästa skidhandskarna. Där har du fler tips inom olika budgetar.

4. Ett bra underställ

Att köpa ett underställ till sig själv är lite som att köpa ett par strumpor. Det är något man ofta inte göra, men uppskattar desto mer när man får det. Därför är ett bra underställ en perfekt julklapp!

Det finns bra underställ i både dam- och herr modeller och om det är ett dam-underställ du ska lägga i julklappen eller presenten så måste du definitivt kolla in det här populära understället från Kari traa.

5. Skidryggsäck

Om man åker heldagar i backarna eller offpisten på fjället är det alltid skönt att ha en skidryggsäck. den sitter bättre än vanliga ryggsäckar och gör att man får med sig matsäck och extra kläder för dagen.

En extremt populär skidryggsäck med all rätt är Haglöfs Elation 20. Den har alla smarta funktioner man behöver, är snygg och perfekt storlek för att rymma allt som behövs. Vill du ha fler tips ska du kolla in vårat inlägg med bra skidryggsäckar.

6. En bra termos

Helt ärligt, om personen du ska köpa julklapp till inte har en bra termos så har du ett grymt förslag här! En bra termos är guld värt när man åker skidor och gör kalla dagar mysiga och blåsiga och blöta dagar roliga.

Det finns ett solklart val när det gäller köp av termos och det är Thermos termos. Vi har skrivit om termosar i vårat inlägg om de bästa termosarna och där nämner vi bland annat varför vi rekommenderar Thermos över de andra.

7. En grym skidjacka

Skidjackan kan nog ses som basen bland skidkläderna. Med en bra skidjacka så håller man sig varm, torr och ventilerad hela dagen. Det gör alltså att vädret får mindre betydelse och ger bättre och roligare upplevelser på fjället.

En bra skidjacka kostar en del pengar så det här alternativet är om du tänkt köpa en dyrare julklapp. Vi har dock skrivit ett inlägg om de bästa skidjackorna och där tar vi även upp lite billigare alternativ.

Kolla in de populäraste skidjackorna hos Outnorth just nu!

8. En lätt funktionell mössa

Att ha med sig en mössa i fickan när man åker skidor kan vara riktig skönt vid pauser etc. då man vil ta av sig hjälmen men ändå inte frysa. Houdini DeSoli Hat är en riktigt snygg och bra mössa gjord i 100% merinoull som värmer bra även när den är blöt och sitter skönt på huvudet.

En perfekt julklapp om du vill göra din skidåkarkompis glad men inte har jättemycket pengar att handla för. Den här mössan kommer att uppskattas av användaren under sina dagar utomhus, speciellt de lite kallare dagarna.

9. Sköna funktionskalsonger

Att ha ett par sköna kalsonger som värmer bra i kalla väder men samtidigt andas och transporterar bort fukt är ren lyx i jämförelse med ett par vanliga i bomull. Björn Daehlie Wool Boxer är extremt sköna och bra.

De är inte bara bra funktionellt utan de har en grym passform tack vare stretchen i materialet. Dessutom håller de sig fräscha längre utan att börja lukta illa. En helt klart uppskattat present eller julklapp för skidåkaren!

Vad ska man tänka på när man köper en julklapp till en skidåkare?

Det du kan ha i åtanke är vilken typ av skidåkare som ska få paketet. Är det en person som spenderar tid i skidbackarna eller brukar den även vara på toppturer och äventyr utanför pisten?

De förslag vi har tagit upp i den här listan passar egentligen alla och det du oftast behöver ha koll på är storlekar, men det kan även vara bra att veta vilka färger personen gillar etc.

Om du vill gå på ett säkert kort så rekommenderar vi basutrustning som strumpor, underställ och skidhandskar. Även en bra termos är ett säkert kort som sällan blir fel.

Kolla så att butiken har returrätt

Om du köper julklappar på nätet så ska du bara köpa från butiker med returrätt så att julklappen kan lämnas tillbaka- eller bytas om det skulle behövas. Vi handlar själva mest från Outnorth och Outdoorexperten som båda har retur- och bytesrätt.

Lycka till med dina julklappsköp! 🙂

Lämna en kommentar